Rat u DNS-u: U toku prebrojavanje pristalica Čubrilovića i Balabana!

3122

Tihi rat u banjalučkom DNS-u nakon pisanja portala SrpskaCafe prerastao je u opšti haos! Prebrojavaju se pristalice potpredsjednika GO i prvog čovjeka gradske Skupštine Budimira Balabana sa jedne i predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića sa druge strane, a borba će, kako tvrde izvori našeg portala, biti potpuno neizvjesna!

Kako tvrde odlično obavješteni izvori portala SrpskaCafe, opštepoznate trzavice između unutarstranačkih struja u banjalučkom DNS-u, okupljenih oko Balabana i druge okupljene oko Čubrilovića, nakon teksta Balaban ostaje u DNS-u i izlazi Čubriloviću na „crtu“, objavljenog u srijedu na našem portalu, prerasle su, kako slikovito navode naši izvori, u rat do istrijebljenja.

– Nakon pisanja vašeg portala otpočela je žestoka borba u banjalučkom DNS-u, vjerujte mi, traje pravi mali rat u borbi za prvog čovjeka GO Banjaluka. Nakon što ste naveli da će se Balaban kandidovati, i ekipa oko Čubrilovića krenula je u intezivne pripreme – rekao je naš izvor iz DNS-a.

Kako tvrdi naš sagovornik, ekipe trenutno prebrojavaju članove, a na obe strane ima i više nego zvučnih imena.

– Balaban ima podršku aktuelnih odbornika Stojana Vukajlovića i Nenada Šibarevića, zatim direktora DEPOT-a Nove Grujića, kao i direktora gradske Turističke organizacije Ostoje Barašina, što za mnoge predstavlja pravo iznenađenje. Ekipu oko Čubrilovića predvodio je Mihajlo Travar, ali je sve aktivnosti oko Čubrilovićeve kampanje preuzeo Boran Bosancicaktuelni šef kluba DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić. On je za veoma kratko vrijeme obezbjedio podršku 24 kandidata sa liste sa prethodnih lokalnih izbora kao i veliki broj mladih iz stranke. Pretpostavka je da ima i podršku većine, odnosno 27 mjesnih odbora, od 45 koliko ih ukupno ima u gradskom odboru. Bosančić je više puta vodio izborni štab gradskog odbora i to zna veoma vješto da radi ali će trka biti veoma neizvjesna imajući u vidu i snagu samog Balabana i ljudi koji ga podržavaju – tvrdi naš izvor.

Što se tiče Čubrilovića, navodi on, njega podržavaju i aktuelni potpredsjednik DNS-a Dragomir Jovičić, izvršni direktor Pošta Srpske Milenko Vučeta, pomoćnik ministra prosvjete Radmila Kocić-Ćućić, predsjednik mladih DNS-a Danijel Dojčinović te, kako tvrdi, većina u aktuelnom GO DNS Banjaluka.

Podsjećamo, prema informacijama SrpskaCafea Balaban će se na narednim unutarstranačkim izborima kandidovati za prvog čovjeka stranke “na lokalu” i tako direktno stati “na crtu” aktuelnom šefu Čubriloviću. Kako smo saznali Balaban je obezbjedio i podršku lidera stranke Marka Pavića.

budimir balabanSam Balaban ne krije da u banjalučkom DNS-u ima neslaganja, što je često spominjao u medijskim nastupima. Kada je riječ o njegovom kandidovanju za prvog čovjeka stranke u Banjaluci, Balaban za portal “SrpskaCafe” nije ni potvrdio ni opovrgao naša saznanja.

– DNS tek 27. marta počinje sa unutarstranačkim izborima i izborima po mjesnim odborima. Inače, ono što mene trenutno interesuje, odnosno nas kao stranke, jeste da naredni unutarstranački izbori ojačaju DNS jer imamo ciljeve da već u narednom izbornom ciklusu budemo druga politička opcija na prostoru Republike Srpske. Takođe, uz još malo napora kojeg ćemo uložiti želimo još više ojačati našu organizaciju, a tome će svakako doprinijeti unutarstranački izbori koji su pred nama – rekao je za portal SrpskaCafe Balaban.

Što se tiče njegove kandidature, Balaban dodaje da po statutarnoj odluci i statutu DNS-a, ime kandidata za predsjednika stranke imenuje Predsjedništvo i mjesni odbori.

– O konkretnim imenima je rano govoriti – zaključio je Balaban.

Ono štoje sigurno, ko god pobjedi na unutarstranačkim izborima, DNS ostaje dio vladajuće koalicije. I pored dobrih odnosa koje Balaban ima sa liderom NDP-a Draganom Čavićem, on daje punu podršku gradonačelniku Igoru Radojičiću i skupštinskoj većini.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA