Putin obećao pomoć “Folksvagenu”

537

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je danas na sastanku sa direktorom “Folksvagena” Matijasom Milerom da će pomoći toj kompaniji u razvoju njenog poslovanja u Rusiji u vrijeme pada prodaje i potražnje.

Putin je rekao da razumije izazove sa kojima se ovaj proizvođač suočava u Rusiji, gdje je tržište automobila u opadanju u vrijeme kada je zemlja izložena sankcijama zapadnih zemalja.

– Drago nam je što vam posao generalno ide dobro, iako shvatamo da ima određenih poteškoća. Uvijek smo spremni za diskusiju o svim pitanjima kako bismo vam pomogli da se razvijate u našoj zemlji – rekao je ruski predsjednik.

Grupacija “Folksvagen”, koja proizvodi automobile marke “folksvagen”, “audi”, “seat” i “škoda”, je najveći strani proizvođač automobila u Rusiji po prodaji i prihodima.

Prodaja automobila ove kompanije u Rusiji prošle godine je umanjena za pet procenata, navodi se u podacima Udruženja evropskih preduzeća (AEB).

“Folksvagen” je najbolji poslovni rezultat u Rusiji ostvario 2012. godine, kada je prodao skoro tri miliona automobila. Trenutna prodaja kreće se oko 1,4 miliona automobila godišnje.

NJemački gigant proizvodi automobile u fabrici u mjestu Kaluga, oko 170 kilometara jugozapadno od Moskve, a od 2015. godine u ovom gradu je napravio i fabriku motora. “Folksvagen” ima još dvije proizvodne lokacije u Rusiji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA