Počele pripreme za Banjalučki polumaraton (VIDEO)

910

“Nema izgovora, počni da trčiš” moto je trećeg po redu Banjalučkog polumaratona. Glavna trka je dužine 21,1 km. Start i cilje je na Trgu Krajine, a trči se kroz aleje i glavne ulice grada na Vrbasu. Osnovni cilj ove trke je podstaći sve ljude da se bave sportom, ističu organizatori. Ove godine, pored tri trke koje su se održavale i prošle godine, ima još jedan novitet.

– Pipremamo zaista sve kao što je bilo prošle godine, pa i bolje. Ove godine pored tri trke Banjalučkog polumaratona, Fan rana (Fun run) i štafete imamo još jednu novu trku, a to je Bambini ran (Bambini run). To je ustvari mini maraton za djecu predškolskog uzrasta – otkrio je Vladimir Selec, direktor trke.

Organizatori su više nego uvjereni da svako može da savlada ovakav izazov.

– Od danas, ako neko ko je u kauču ili fotelji krene da trči, neko ko nikada nije trčao može da istrči Banjalučki polumaraton. Može da se spremi svako, može da koristi našu školu trčanja u klubu „Trk“ – smatra Goran Ćorić, direktor marketing tima BL polumaratona.

Ponovo jedna lijepa sportska priča u gradu Banjaluci, navode iz Gradske uprave. Prošle godine bilo je preko 5 000 učesnika, a nadaju se kako će ove godine da ih bude više. Banjaluka je oduvijek važila kao grad sporta, pa je ovo još jedna odlična promocija.

– Lijepa priča u kontekstu svega onoga što želimo u našem gradu. Kao što govorimo o Banjaluci koja se regionalno pozicionira, koja želi da bude u mnogim oblastima rame uz rame sa Beogradom ili Ljubljanom, onda je to i polumaraton. U toj priči pratimo ove dvije prestonice. Želimo da budemo u regionalnom kontekstu afirmisani i da naš polumaraton dostigne nivo kakav je dostignut u ovim prestonicama. Prošle godine je bilo oko 5 000 učesnika, što stranih što domaćih, nadamo se da će ove godine biti bar toliko, ako ne i više – rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluka i predsjednik Organizacionog odbora trke.

Organizatori trke gradonačelniku Banjaluke uručili su startni broj 1 u nadi da će i on pokušati da istrči polumaraton. Prijaviti se možete i vi i to putem internet stranice www.banjalukamarathon.com. Prošle godine stazu dugu 21 kilometar istrčalo je preko 5 000 ljudi. Treći Banjalučki polumaraton biće održan 14. maja ove godine.

Tea Beader

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA