Pijanka završila trostrukim ubistvom!

1487

Stravičan zločin dogodio se danas u naselju Vrhpolje u Sanskom Mostu kada je Muhamed Kadirić hicima iz vatrenog oružja ubio komšije Safeta Kadirića, Elkaza Razića i Emira Bajrića.

Trostruko ubistvo prijavljeno je oko 14.30 časova, a osumnjičeni je ubrzo uhapšen budući da je sam rekao komšijama da zovu policiju, a potom je sačekao njihov dolazak.

– Osumnjičeni K. M. je uhapšen i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Pripadnici Sektora krminialističke policije MUP-a USK nalaze se na terenu gdje vrše uviđaj i utvrđuju sve okolnosti kao i motiv ovog zločina – navode u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Nezvanično saznajemo da su se ubica i žrtve dobro poznavali i da su se neposredno prije ubistva zajedno sjedili u pomoćnom objektu pored kuće osumnjičenog Muhameda Kadirića, gdje su popili veću količinu alkohola.

U jednom trenutku došlo je do verbalnog sukoba nakon koga je Kadirić zgrabio oružje i počeo da puca po komšijama. Po dolasku na lice mjesta policija je jedno tijelo zatekla u pomoćnom objektu, drugo na samim vratima, a treće iza objekta pa se pretpostavlja da su žrtve pokušale da pobjegnu pomahnitalom ubici, ali u tome nisu uspjeli.

Mještani pričaju da je Muhamed nakon zločina otišao do prvih komšija i rekao im da zovu policiju jer je “ubio tri čovjeka”.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA