Osnovana Gorska služba spasavanja Srpske

2251

Gorska služba spasavanja Republike Srpske osnovana je danas na Јahorini, rekao je načelnik Gorske službe spašavanja Јahorina Miro Kalem.

On je istakao da je to od velikog značaja za Srpsku jer će dobiti humanu organizaciju koja će biti na usluzi svima kojima pomoć bude potrebna.

– Već sutra ćemo predati dokumeta u sud, pa se nadam da ćemo za nekoliko dana i zvanično imati Gorsku službu spasavanja Republike Srpske – rekao je Kalem.
On je dodao da sve tri stanice Gorske službe spasavanja, Јahorina, Banjaluka i Foča, imaju dugogodišnje iskustvo u oblasti svog djelovanja, a da će današnje osnivanje krovne organizacije na nivou Republike Srpske dodatno ojačati njihovo djelovanje.

– Odmah poslije osnivanja ove organizacije pristupićemo potpisivanju direktne veze sa Gorskom službom spasavanja Srbije sa kojom ćemo tijesno saraćivati u vidu zajedničkih vježbi, obuke i ispomoći – pojasnio je Kalem.

On je dodao da je Gorska služba spasavanja neprofitna organizacija i da svoje usluge ne naplaćuje, a da se finansira uglavnom iz donacija, i dodao da će sada pokušati da apliciraju i za budžetska sredstva, jer bi na taj način mogli bolje da se opreme i na još efikasniji način pristupe spašavanju ljudi u nevolji. Na osnivačkoj sjednici prisustvovali su predstavnici gorskih službi spasavanja Јahorine, Banjaluke i Foče.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA