Odgođena sjednica Savjeta ministara: Kriza na pomolu?!

609
Savjet ministara BiH

Kolegijum Savjeta ministara BiH, kojeg čine predsjedavajući Savjeta Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda, odlučio je da se sjednica Savjeta ministara odgodi za sedam dana.

Danas je održana telefonska sjednica na kojoj su razmatrana hitna pitanja koja ne mogu čekati sedam dana.

Više o političkoj krizi koja trenutno potresa političku scenu BiH pročitajte u SrpskaCafe intervjuu sa političkim analitičarem iz Banjaluke Radomirom Neškovićem:

radomir nešković

Vraćamo se na 1991. i pitanje ko odlučuje u BiH!

– Nije riječ ni o kakvoj blokadi ili bojkotu od strane srpskih ministara, nego je Kolegijum jednoglasno odlučio da sjednica bude odgođena za sedam dana – istakao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Predsjednici političkih stranaka iz Republike Srpske koji čine parlamentarnu većinu na državnom nivou juče su upozorili na mogući kraj političke koalicije.

Razlog tome je odluka da se krene u postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Iz Saveza za promjene upozorili su da će Izetbegović biti glavni krivac za novonastalu situaciju te da od trenutka predaje aplikacije u Parlamentarnoj skupštini BiH ne postoji parlamentarna većina.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da na zahtjev ministara iz Republike Srpske danas neće biti održana redovna sjednica Savjeta ministara BiH.

rs-dragan-mektic-2_620x0– Mi, Srbi predstavnici u Savjetu ministara BiH, ne želimo da učestvujemo u radu ove institucije dok ne bude razriješen status u vezi sa revizijom presude u predmetu protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu – ističe Mektić.

On je naveo da treba vidjeti kako će se dalje odvijati situacija i da li će na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića biti održana vanredna sjednica Predsjedništva BiH u vezi sa revizijom presude.

Zvizdićev kabinet neobavješten

Iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića je rečeno da oni nemaju informaciju da je današnja sjednica Savjeta ministara odgođena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA