Nemanja Majdov u evropskom drim timu

725

Džudista iz Istočnog Sarajeva, reprezentativac Srbije i član Crvene zvezde, Nemanja Majdov, potpisao je ugovor sa jednim od najboljih svjetskih klubova, njemačkim TSV Abensbergom, kojeg mnogi džudo stručnjaci nazivaju drim timom.

U njemačkom klubu su se odlučili za podmlađivanje ekipe za Bundesligu, te su poslije Iliasa Iliadisa, Georgeja Zantarije, Trevisa Stivensa i drugih odlučili da dovedu jednu novu generaciju džudista na koje će moći računati u buduće vrijeme.

-Velika mi je čast nastupati za takav klub. To je kao kad vam u fudbalu stigne ponuda Real Madrida. Znači, nisam mogao to da odbijem i ovo mi je veliki stimulans za dalji rad, jer sam ubjeđen da ću još više napredovati u svojoj karijeri-istakao je 20-godišnji džudista.

Sjajnim rezultatima u posljednje vrijeme, poslije brojnih povreda, Nemanja Majdov je pokazao da je budućnost svjetskog džudoa, pa su u Abensbergu odlučili da ga angažuju za takmičenje u njemačkoj Bundesligi. Ipak, Nemanja ističe da je on i dalje član Crvene Zvezde, te da će braniti i njihove boje.

-Ja sam i dalje džudista Crvene Zvezde, navijam za Zvezdu i moje srce je crveno-bijelo. Dogovor je da nastupam za Zvezdu u njihovim takmičenjima, dok za Abensberg ću nastupati na takmičenjima Bundes lige ili Lige šampiona ukoliko se ne bude takmičila Crvena Zvezda. Ponavljam, nisam napustio Zvezdu samo imam dodatnu obavezu u Abensbergu- jasan je Majdov.

Pored Majdova boje Abensberga braniće neki od najboljih domaćih takmičara, Sven Mareš, Sebastijan Seidl, Mark Odental i ostali, te olimpijski šampion Fabio Bazile, Čeh, Lukas Krpalek, zatim Italijan Elios Manci, srebreni iz Rio de Žaneira Rustam Orujov iz Azerbejdžana, sjajni Gruzijci, Beka Gvinijašvili i Zebeda Rekvijašvili, bronzani iz Rija Sason Or,  i mnogi drugi iz samog vrha ovog sporta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA