Najbolji “anti-Valentinovo” filmovi (VIDEO)

7880

Sveti Valentin ili popularno Dan zaljubljenih za mnoge je sve samo ne praznik.

Za one koji su u vezi, osim troška, predstavlja vječitu mozgalicu, šta kupiti voljenoj osobi, gdje izvesti djevojku, a potrošiti što manje para, a za one koji su sami, to je samo jedan od onih dana kada zbog svih “prazničnih“ običaja odluče da najradije kupe psa.

Ako se prepoznajete u nekoj od ove dvije kategorije, evo šta večeras možete lijepo da uradite za sebe … ili za partnera.
Predstavljamo vam najbolje anti-Valentinovo filmove na Netflix-u.

1. Smrtonosna privlačnost (Heathers)

Hedersice su najlepše i najpopularnije djevojke u srednjoj školi. Predvodi ih manipulatorka Čendler, koja maltretira i ponižava sve koji ne žele da im se priklone. Jedna od žrtava je i Veronika (Vinona Rajder), koja zajedno sa svojim problematičnim momkom Džejsonom (Kristijan Slejter), odlučuje da se osveti članicama ove grupe.

Liderku Hedersica,međutim, ubrzo pronađu mrtvu sa samoubilačkom porukom pored njenog tijela, poslije čega uslijedi čitav niz sumnjivih samoubistava u školi, a jedna od glavnih osumnjičenih postaje upravo Veronika…

2. To dolazi (It follows)

Ovo je sve, samo ne romantična komedija ili drama uz koju ćete se opustiti na Dan zaljubljenih.

Jesen bi za devetnaestogodišnju Džej trebala predstavljati školu, dečke i izlaske na jezero vikendom. Ali nakon naizgled nevinog seksa, Džej su obuzele čudne vizije i osjećaj kome ne može pobjeći da je neko ili nešto prati. Suočena sa strašnim prikazanjima zajedno sa svojim prijateljima tinejdžerima traži način kako da pobjegne strahovima koji se nalaze svega nekoliko koraka iza njih.

3. Magija (Practical magic)

Sandra Bulok i Nikol Kidman glume dvije sestre koje žive u mirnom gradiću Nove Engleske, čiji ženski dio porodice već vijekovima čine prave pravcate vještice. Još od ranog djetinjstva, kad su nakon smrti roditelja, počele da žive s neobičnim tetkama, znale su da su drugačije. Najveća nesreća je u tome što se vještice ne smiju zaljubiti inače će njihov voljeni umrijeti prije nego što to iko očekuje.

4. Niske strasti (Basic Instinct)

Ako vas sam naziv filma mogao asocirati na pravi „valentinovski“ film s dozom erotike, prevarili ste se. “Niske strasti“ su mnogo više od toga.

Slučaj ubistva bivše rok zvijezde i vlasnika noćnog kluba preuzima detektiv Niki Sirano koji je bivši alkoholičar i zavisnik. Glavna osumnjičena za ubistvo je atraktivna književnica napetih trilera Katarine Tramel.

Detektiv Nik ne uspijeva da se odupre privlačnoj i zavodljivoj književnici te se sa njom upušta u ljubavnu avanturu…

5. Sjaj (The Glow)

Evo pravog filma za ljubitelje malo drame. Kada se novepečeni par useli u novi stan iz snova, počinje veoma neobičan period za njih. Uprkos nedostatku novca i nekoliko neuspjelih trudnoća, oni se i dalje volje.

Ali… Već smo rekli da ovo nije lista najromantičnijih filmova…

6. Nezaboravna noć (The Overnight)

Aleks, Emili i njihov sin R.J. tek su se iz Sijetla doselili u Los Anđeles. Osjećajući se izgubljeno u novom gradu, očajnički pokušavaju da steknu nove prijatelje. Iz jednog susreta rađa se poznanstvo, za koje će se kasnije ispostaviti kao potpuno bizarno.

7. Talullah

Film je priča o djevojci koja živi u svom kombiju, tražeći bivšeg dečka ,koji ju je ostavio i pobjegao sa njenim novcem.
U svojoj potrazi, nailazi na ženu koja zapostavlja svoju bebu. Nakon što je “spasila” dijete,
javlja se majci svog bivšeg momka za pomoć.

“Tallulah” je priča o različitim ženama i prikazuje kakav odnos društvo ima prema njima.
I da, nije nimalo romantična…

8. Poziv (The Call)

Kada Hale Beri primi poziv za pomoć od zlostavljane tinejdžerke, shvati da mora da se suoči sa ubicom iz prošlosti kako bi spasila djevojčicu. Napeto i zanimljivo.

9. Frances Ha

Frances je divlja i slobodna Njujorčanka koja odluči da svoj život promijeni iz temelja. Ljubavi i prijateljstva nestaju, a jedino što joj preostaje je novo upoznavanje sebe i svoje ličnost.

10. Avgust u okrugu Osejdž (August Osage County)

Američka crna komedija prati živote žena iz porodice Veston, koje se poslije nekog vremena okupljaju u svojoj porodičnoj kući. Njihova problematična majka Vajolet ostala je gadne naravi, ali je u međuvremenu oboljela od raka usta. Da nevolja bude još veća, postala je zavisnik od lakih droga. Dolaskom djece dolaze i novi problemi za stare Vestonove.

11. Pod suncem Toskane (Under the Tuscan sun)

Kada književnica impulsivno odluči da kupi vilu u Toskani kako bi se konačno odmorila i potpuno posvetila pisanju ni ne sluti kakve će joj avanture donijeti život u predivnoj italijanskoj pokrajini. Komedija, drama i romansa ali s mjerom i ukusom.

12. Alfi (Alfie)

Alfi je Britanac koji živi na Menhetnu. On je vozač limuzine okružen lijepim ženama – uglavnom klijentkinjama. Pošto živi životom Don Žuana, njegove veze su uglavnom za jednu noć, bez ikakvih obaveza, ali i bez kajanja. Ipak, u nekom momentu dolazi do preokreta, a on postaje svjestan koliko njegovi postupci mogu da budu kobni.

13. Pozovi za dobar provod (For a good time call…)

I za kraj jedna klasična američka komedija koja će vas nasmijati do suza. Ipak, ne očekujte romantiku jer priča prati dvije drugarice sa fakulteta koje odluče da za započnu neobičan, ali unosan biznis. Dalje vam nećemo otkrivati, mada s obzirom na naziv filma, već možete naslutiti o čemu se radi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA