Koliko seksualnih partnera je previše?

731

Sa koliko si ih bila prije mene? Vječito pitanje koje podjednako muči oba pola. Ako je suditi prema istraživanju britanskog Univerziteta u Notingemu, idealan broj seksualnih partnera je – tri. I ne varira, već je isti i za muškarce i za žene.

Istraživanje, koje je obuhvatilo 188 ispitanika, pokazalo je da žene manje privlače muškarci koji su spavali sa više od šest djevojaka, dok su muškarci povukli granicu na 11 partnera.

– Partner koji ima predugačak spisak bivših ne spada u poželjnu kategoriju. Posebno ako je u pitanju izbor stabilnog partnera na duge staze – kaže dr Stiv Stjuart-Vilijams koji je radio na istraživanju.

Suprotno predrasudi da se promiskuitet kod muškaraca toleriše, a kod žena ne, oba pola su izrazila neodobravanje kada je riječ o izboru partnera sa podužim seksualnim dosijeom.

Od ukupno 188 učesnika istraživanja, 104 su bile žene od 18 do 35 godina, a ispitanici su bili stari prosječno 21 godinu.

Što se tiče veza na duže staze, i muškarci i žene izjavili su da bi željeli da je njihov budući partner imao dva partnera prije, a kada govorimo o kraćoj vezi, idealan broj bi bio tri.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA