Ikone ljepote u bivšoj Jugoslaviji

1888

Pojedine dame svojom pojavom ostavile su veliki trag u bivšoj Jugoslaviji. Bile su oličenje ženske ljepote i seks simboli. U nastavku vam predstavljamo listu nekoliko dama bivše Jugoslavije koje su “tresle” Evropu. 

1. Olivera Katarina

Bila je fatalna i kao žena, i kao glumica, i kao pjevačica! Šef komunista Draža Marković, slab na jagnjeće pečenje i zgodne djevojke, išao je četvoronoške dok je pjevala. Žene su je mrzele, a muškarci se oko nje i bukvalno tukli. Jugoslavija takvu zvijezdu prije nje nije imala.

olivera katarina

2. Beba Lončar

Film “Ljubav i moda”, snimljen u Beogradu 1960. godine, predstavljao je prekretnicu u jugoslovenskom socijalizmu. Prvi put u jednom domaćem filmu predstavljeni su lijepi i mladi ljudi koji se bezbrižno vole, vozikaju i zabavljaju na igrankama. A zvijezda tog filma bila je Beba Lončar.

beba linčar

3. Marija Baksa

Beogradska legenda kaže da, kad je Marija Baksa prolazila Jevremovom ulicom, muškarci u kafanama odgrizali su komade stolova.

marija baksa

4. Bernarda Marvot 

U nekim anketama na prostoru bivše Jugoslavije Bernarda Marovt proglašena je za najljepšu Miss Jugoslavije koja je ikad izabrana!

bernarda

5. Ana Saso 

Jedna od najljepših mis Jugoslavije svih vremena ostala je upamćena u svijesti generacija današnjih pedesetogodišnjaka po reklami za sok “pipi”,  uz slogan “To vam snagu daje”. Ana Saso izranja iz vode, a kroz mokru majicu vide se savršene prirodne grudi. Zvuči nevjerovatno, ali to je sve što je ovu Bugojanku rođenjem načinilo seks-simbolom!

ana saso

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA