Hospitalizovana Danijela Novaković

1549
Danijela Novaković

Republički pravobranilac Danijela Mutić Novaković je hospitalizovana u UKC Banjaluka.

Pomenuta informacija potvrđena je BN televiziji, koja navodi da ljekari provode intenzivne pretrage zbog krvarenja na mozgu koje je posljedica problema na krvnim sudovima.

Pročitajte i:

mirko-stojcionovic

Banjalučka vlast pred velikom pobjedom

Danijela Mutić Novaković nedavno je podnijela ostavku na funkciju republičkog pravobranioca kao i njen zamjenik Mirko Stojčinović.

Podsjećamo, Novakovićeva je podigla pravu političku “buru” kada je na prošlogodišnjoj sjednici Narodne skupštine RS pred poslanicima navela da je bila izložena pritiscima na poslu, kao i da joj je zamjenik Stojčinović prijetio.

Podsjećamo, za Stojčinovićevu ostavku, pored prošlogodišnjeg nastupa Novakovićeve, najvjerovatnije je zaslužan i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji mu se javno usprotivio. Nedavno je u otvorenom pismu obavjestio ministra pravde Antona Kasipovića šta misli o radu donedavnog zamjenika pravobranioca.

Radojičić je optužio Stojčinovića da je, u više navrata, računajući i kontroverzni slučaj zemljišta Poljoprivredne škole, nanio ogromnu štetu gradu Banjaluci. Žaleći se Kasipoviću u pismu je naveo da se Stojčinović na svoju ruku odrekao protivtužbe protiv “Binga” u iznosu od 20 miliona maraka.

U grupu spornih predmeta u okviru tog slučaja uvrstio je i upravni spor oko nekretnina u naseljima Lazarevo, Drakulić i Derviši.

– Svi pobrojani predmeti imaju za posljedicu imovinsku štetu za grad. Iz postupanja banjalučkog Pravobranilaštva stiče se utisak da ovaj organ nije opredjeljen da štiti interese grada na zakonit način – naveo je u pismu Radojičić.

Lider NDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Dragan Čavić smatra da Stojčinović uopšte nije ni trebao dati ostavku već da je trebao biti smijenjen a protiv njega otvoriti krivični postupak.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA