Godišnjica pogibije Borisa Trajkovskog!

655

U Makedoniji se danas obilježava 13 godina od smrti bivšeg makedonskog predsjednika Borisa Trakovskog i članova njegove delegacije, koji su poginuli u avionskoj nesreći u mjestu Rotimlje kod Mostara.

U Skoplju, u Aleji velikana na Gradskom groblju u Butelu cvijeće na grob Trajkovskog položiće članovi njegove porodice, više delegacija i građani.

Planirano je da 13 godina od smrti makedonskog predjednika bude obilježeno i ispred platoa kod Sportskog centra “Boris Trajkovski” u Skoplju.

O avionskoj nesreći koja se dogodila u ataru Matić Brda kod sela Huskovići u blizini Mostara, o razlozima pada aviona “kinger”, o tome da li se radi o avionskoj nesreći ili “terorizmu” do sada su izvršene dvije istrage i objavljena dva izvještaja od dvije komisije kojima su rukovodili Salko Begić i Omer Kulić, a u kojima su učestvovali i makedonski stručnjaci.

U oba izvještaja kao razlog pada aviona navodi se pilotska greška i drugi indirektni sistemski propusti.

U avionskoj nesreći koja se dogodila 26. februara 2004. godine poginuli su predsjednik Makedonije Boris Trajkovski i osam članova njegove delegacije, koji su putovali na Međunarodnu konferenciju o investiranju u Mostaru.

Osim Trajkovskog, podinuli su savjetnici iz njegovog kabineta Dimka Ilkova Bošković, Risto Blaževski i Anita Lozanova, radnik makedonskog MIP-a Mile Krstevski, članovi obezbjeđenja Boris Velinov i Ace Velinovski, kao i piloti Marko Markovski i Branko Ivanovski.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA