Gavrić je Slogin, Dobojlije ne istupaju iz Premijer lige

903
Rukometaši Sloge nastavljaju takmičenje

Bh. rukomet ne može bez drame! Samo nekoliko časova nakon što su se članovi Izvršnog odbora RS BiH dogovorili o ključnoj reorganizaciji saveza, Sloga je zaprijetila istupanjem iz Premijer lige. Srećom, problem je riješen, opet “minut do 12”, dan pred početak drugog dijela sezone u eliti.

Strasti je uzburkao igrač Dobojlija Srđan Gavrić, koji se obratio Registracionoj komisiji RS BiH sa zahtjevom za prelazak u Vogošću. S obzirom na to da mu Sloga, s kojom ima važeći ugovor do 30. juna 2018. godine nije izdala ispisnicu, te da je prema njemu ispoštovala sve obaveze, Komisija je zaključila da pomenuti rukometaš ne može biti registrovan za novi klub.

Rađa: Neka se pripazi Vogošća

Sam Gavrić je prihvatio odluku, za razliku od predstavnika tima u koji je želio da pređe. Tako se u cijelu priču, mimo propisa, uključila i Vogošća, koja je uložila žalbu. Da stvar bude još

Pobijedio razum

Predsjedavajući Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Zdravko Miličević smatra da je donesena ispravna odluka.

– Članovi Izvršnog odbora na jučerašnjoj sjednici nisu dobili na uvid sva potrebna dokumenta i zbog toga nisu mogli da donesu presudu. Ipak, u toku noći je razmijenjena sva dokumentacija iz koje je bilo jasno da je Srđan Gavrić igrač Sloge. Razum je prevladao. A ova situacija još je jedan jasan pokazatelj da su Savezu potrebne drastične promjene. I mi ćemo ih sprovesti – istakao je Miličević.

gora, članovi Registracione komisije na već pomenutom jučerašnjem sastanku Izvršnog odbora nisu imali svu dokumentaciju iz spornog slučaja, tako da je IO naložio da se o Gavrićevom statusu raspravlja tek na narednoj sjednici.

Srđan Gavrić uzburkao strasti
Srđan Gavrić uzburkao strasti

To je toliko razljutilo Dobojlije, da su zaprijetili istupanjem jer su sve propozicije apsolutno na njihovoj strani. Telefoni su se “usijali”, razmjenjivane su elektronske poruke i dokumenti, “pregovori” su potrajali do kasno u noć, a epilog je bio poznat jutros – Srđan Gavrić ostaje igrač Sloge.

Da sve strane nisu brzo reagovale, Premijer liga bi se nastavila sa samo 12 klubova, a to bi bio još jedan udarac rukometu Republike Srpske, pošto je i Hercegovina nedavno odustala od daljeg takmičenja. Predsjednik dobojskog kolektiva Vojislav Rađa izrazio je zadovoljstvo krajnjim ishodom, te poslao svojevrsno upozorenje Vogošći.

– Oni nisu imali nikakvo pravo da ulože žalbu na odluku Registracione komisije. Propisi su na našoj strani i bili smo spremni da se žalimo čak i Evropskoj rukometnoj federaciji. Dobili bismo slučaj pred EHF-om, ali tada bi Vogošća, kao i sam igrač, bili suspendovani. To nismo htjeli da radimo jer je Srđan veoma važan dio našeg tima – jasan je Rađa.

Prvi čovjek Dobojlija potom se zahvalio čelnicima Saveza na brzoj reakciji i, kako kaže, pravednom epilogu.

– Moram da pohvalim predsjednika RS BiH Zdravka Miličevića i njegove saradnike. Ovo je bilo jedino moguće rješenje. Potpuno podržavam njihovu ideju o široj rekonstrukciji saveza. Moramo uskladiti pravilnike sa EHF-om i promijeniti mnoge stvari kako nam se ovakvi problemi ne bi ponavljali – dodao je naš sagovornik.

Zaštićen i klubovi i sam sport

Rađa je na kraju poručio:

– Zahvaljujem se i predstavnicima Borca jer su nam pomogli u ovom slučaju. I u Banjaluci su pomno pratili cijelu situaciju. Ovim su zaštićeni klubovi, ali i sam sport. Zaista mi nije jasno kako su mogli prvobitno da donesu odluku da se o Gavriću raspravlja u srijedu. Pa prvenstvo se nastavlja sutra, ne u idući petak. Zato smo ovako reagovali. Bili smo spremni da istupimo iz lige – zaključio je Vojislav Rađa.

Dejan Marić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA