Čeprkalo i Kopanja najbolji sportisti Banjaluke

1603

Mihajlo Čeprkalo i Nikolina Kopanja, članovi Akademskog plivačkog kluba “22. april”, najbolji su sportisti Banjaluke za 2016. godinu.

Ovu odluku donio je stručni žiri, kojim je predsjedavao Nenad Šibarević na svojoj posljednjoj sjednici održanoj večeras. Nagrade sportskim biserima grada na Vrbasu uručene su na večerašnjoj manifestaciji koja je održana u Sportskoj dvorani “Borik”.

– Presrećan sam što sam dobio ovo laskavo priznanje. Na prošlogodišnjoj manifestaciji izabran sam za najtalentovanijeg sportistu, a sada sam najsupješniji u seniorskoj konkurenciji. U svakom slučaju velika stvar za mene, ovo će mi biti dodatni motvi da nastavim da i dalje postižem dobre rezultate – poručio je Mihajlo Čeprkalo, najbolji sportista Banjaluke za 2016. godinu u kojoj je bio učesnik Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Stručni žiri je za najtalentovanijeg sportistu proglasio džudistu Banjaluke Danila Stanišića, dok je karatiskinja “Energije” Nikolina Čučak najtalentovanija sportiskinja za minulu godinu.

Najuspješniji sportista u kategoriji invalidnih lica je član Košarkaškog kluba invalida Vrbas Ante Štimac koji ima velike zasluge što je njegov klub osvojio sve trofeje u 2016. godini. Za najbolju sportsku organizaciju u muškoj kategoriji proglašen je Rafting klub “Dajak klub”, a kod dama Atletski klub Borac. Najsupješnija sportska manifestacija je Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka-Vrbas 2016”.

Nagradu za životno djelo dobio je Nikola Pavlišin, dugogodišnji rukometni radnik. Specijalno priznanje ambasador sporta pripalo je nekadašnjem rukometašu Borca danas članu mađarske Tatabanje Vladimiru Vranješu.

Ovogodišnji 15. po redu Izbor najboljih sportista organizovao je Grad Banjaluka. Ovom treba dodati kako je tehnički organizator bila Javna ustanova Sportski centar “Borik”, a Elta televizija medijski pokrovitelj.

Svi oni zaslužuju pohvale na više nego odličnoj organizaciji ove tradicionalne sportske manifestacije.

S. BABIĆ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA