Brčanske “princeze” ispale iz CEV kupa (VIDEO)

728

Brčanske “princeze” oprostile su se od daljeg takmičenja u CEV kupu. Nakon poraza u Kazanju osmog februara, i na domaćem terenu poražene su od prvaka Rusije, ekipe Dinama rezultatom 0:3 po setovima. Igrati protiv ekipa koja je 2014. godine bila prvak svijeta veliki je izazov i zadovoljstvo, rekli su predstavnici Bimal Jedinstva, nakon utakmice.

– Nije pretežak protivnik, nego veliki izazov i veliko zadovoljstvo igrati sa tom ekipom. Pa mogu reći da smo ovdje bolje odigrali nego tamo. Mislim da smo ušli u obije utakmice sa previse respekta prema ekipi Dinamo iz Kazanja – izjavila je Ajla Paradžik, član kluba Bimal Jedinstvo.

Respekt protivnicama izrazio je i trener Jedinstva.

– Mi smo bili svjesni jačine i kvalitete ove ekipe koja apsolutno, po svemu zaslužuje da igra Ligu šampiona. Ja predpostavljam da su oni jednostavno izračunali da ove godine eventualno to neće osvojiti pa su rekli, ok, idemo dole u CEV praktično niže pa ćemo to probati da osvojimo. Ja vjerujem da po kvaliteti igre po organizaciji kluba, po igračicama koje tu igraju da će igrati finale – rekao je Smail Pezerović, trener Bimal Jedinstva.

Članice Dinama su za brčanke rekle da su prvoklasne odbojkašice, te da im je boravka u gradu na Savi, bio lijepo iskustvo. Pokazale su bolju igru na domaćem terenu iako smo mi nastupile sa punom prvom postavom.

– Ovaj meč je za mene bio bolji nego meč u Kazanu.Bio je dosta dinamičniji. Ovdje smo igrali sa našom prvom postavom dok smo u Rusiji imali određene izmjene na terenu, stoga mogu ocjeniti da smo ovdje imali dosta uspješnu igru. Mislim da su vaše igračice zaista dobre i da je njihova igra dobra kao i podrška koja je večeras bila ovdje na tribinama – izjavila je Elica Vasiljeva, članica Dinama.

Brčanske “princeze” bodrilo je oko 1000 navijača. Sportska dvorana Gimnazije bila je premala da primi sve ljubitelje ženske odbojke, a uprkos porazu, igračice Bimal Jedinstva ispraćene su sa terena gromoglasnim aplauzom.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA