Apel za pomoć Teodoru Lakiću (VIDEO)

1827

U selu Ražljevo nadomak Brčkog, naišli smo na jednu tešku životnu priču. Dvadesetsedmogodišnji Teodor Lakić, dijeabetičar na inzulinskoj terapiji, živi sam sa ocem, bez ikakvih primanja. Obolio je prije četiri godine, kada mu je umrla majka.Kuća u kojoj živi trošna je i oronula. Čest pacijent brčanske bolnice tvrdi da je podnosio zahtjev za socijalnu pomoć ali da je odbijen uz obrazloženje da je radno sposoban. Za život zarađuje nadničeći zajedno sa ocem koji je duboko zagazio u šestu deceniju života.

-Živimo od dnevnice i tako. Loši uslovi. Volio bih da živim osnovni život, ko i svako. Normalan jedan. Da imam kupatilo, da imam onako, posao– istakao je Lakić.

Teodor često padne i u dijabetičku komu. Nedavno je u bolnici proveo deset dana a o osoblju internog odjeljenja brčanske bolnice ima samo riječi hvale. Njegov otac, svjestan je da pored bolesti na njega negativno utiče i loš životni standard, pred kojim je nezaposlen čovjek ustvari bespomoćan čovjek.

-Vaš sin ne živi život kao drugi njegovi vršnjaci. Koliko vas to pogađa? – Nemam riječi. Pogađa, kako da ne. – Kako se osjeća jedan otac, kad svom djetetu koje je bolesno nije u prilici da obezbjedi sve ono što mu treba? – A kako? Grozno. Ne bi znao kako reći i šta, kako. Muka. Ne znam- poručio je Teodorov otac Rajko.

Zajedno sa našom ekipom, Lakiće je posjetio i predsjednik Udruženja mladih “Trka za život” koje je po svojoj humanosti poznato i van Brčko distrikta. Ilić im je ovom prilikom uručio  i skromnu pomoć,  te istog dana mladom Lakiću otvorio i žiro račun. Učinićemo sve da im pomognemo, tvrdi predsjednik ovog udruženja.

-Evo, million slučajeva smo imali i sve čovjek misli da je to najgori i dođeš ovako i vidiš da je stvarno. Da sve je gore od goreg i da je ovo nedostojan život i kera a kamoli čovjeka. Da su prozori polupani, da nemaju nikakvih primanja da bukvalno nemaju ljudi šta da jedu. Kad nemaju šta da jedu, skupe se u kuću tu i šute. Nalože vatru i to je to. Ne znam stvarno. Pozivam evo apelujem na sve ljude da pomognu– istakao je Boro Ilić – predsjednik Udruženja “Trka za život”

Kako Lakići kažu, neki dobri ljudi, počeli su jesenas da im grade kuću. Obećali su da će nastaviti ovog proljeća, te se nadaju da bi sledeću zimu mogli dočekati pod sigurnim krovom. Nadamo se da će tako i  biti jer pred ovakvim prizorom riječ socijalna pravda gubi svaki smisao. Solidarnost ostaje kao nada a ako smo je u vama probudili, možete im pomoći uplatom na broj računa 5543030071380581. Račun je otvoren u Pavlović banci.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA