Uhapšen lažni sanitarni inspektor

1429

Konstantin Lukić iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac od vlasnice pekare “Bojanić” iz Trebinja, kojoj se lažno predstavio kao republički sanitarni inspektor.

Jovana Cvijetić, portparol CJB Trebinje, kaže da je osumnjičeni uhapšen nakon prijave da se lažno predstavljao kao republički sanitarni inspektor.

– Radom po prijavi utvrđeno je da je riječ o K. L. iz Banjaluke koji je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela lažno predstavljanje i falsifikovanje isprave. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni od jednog privrednika tražio određeni novčani iznos kako ne bi napisao zapisnik o propustima u njegovom radu i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist – rekla je Cvijetićeva.

Snježana Bojanić, vlasnica pekare “Bojanić” kaže da je prevarant prišao njenom radniku, koji je u pokretnom vozilu prodavao hranu ispred jedne trebinjske škole.

– Predstavio se kao sanitarni inspektor iz Banjaluke i radniku je pokazao nekakvu legitimaciju. Uporno sam mu objašnjavala da imam sve potrebne dozvole za rad, kao i da redovno vršimo ispitivanje hrane koju prodajemo. Međutim, on nam je rekao da je to što radimo krivično djelo i da je kazna između 500 i 5 000 KM – ispričala je Bojanićeva.

Ona kaže da je zamolila “inspektora” da sačeka dolazak njenog muža, a u međuvremenu je pozvala lokalnu inspekciju. Tada je saznala da je riječ o lažnjaku pa joj je savjetovano da pozove policiju. Prevarant je ubrzo pronađen i uhapšen, a utvrđeno je i da je za njim CJB Bijeljina raspisao potjernicu zbog krivičnog djela teške krađe.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA