U četvrtak suvo i blagi porast temperature

555

Sutra ujutro u Republici Srpskoj veoma hladno i pretežno suvo, tokom dana porast temperature u plus, osim brdsko-planinskih i kotlinskih predjela gdje će biti negativna, ali manje hladno u odnosu na prethodni period.

Ujutro hladno uz mraz koji će biti jači na istoku. Preovladavaće promjenjljivo oblačno, ponegdje na sjeveru i istoku tmurno vrijeme. Na jugu malo do umjereno oblačno. Tokom dana djelomično kidanje oblačnosti, da bi popodne ponovo došlo do naoblačenja na jugu, jugozapadu i zapadu. Uveče i prema noći u tim predjelima mjestimično slab snijeg u planinama, brdovitim predjelima kiša koja ledi, a u nižim predjelima kiša. Od centralnog pojasa na sjeveroistok i istok ostaje promjenjljivo oblačno i suvo.

Vjetar slab do umjeren zapadni, popodne i uveče južni. Јutarnja temperatura vazduha od -15 do -10 steoeni Celzijusovih, na planinama na istoku do -20, a na jugu oko -5 stepeni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 4 stepena, na jugu do 6, a na planinama oko -5 stepeni.

Vrijeme za Banjaluku

Ujutro i dijelom prijepodneva pretežno oblačno i hladno. Tokom dana promjenljivo oblačno uz pozitivnu dnevnu temperaturu i vjetrovito. Vjetar slab zapadni, popodne umjeren do jak južni, prema noći na udare vrlo jak. Minimalna temperatura oko -11, jutarnja oko -8, a najviša dnevna oko 3 stepena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA