Savanović: Zakon o radu opravdan, nastavljamo 16. januara

582
Milenko Savanović

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da je Zakon o radu opravdao svoje postojanje, a da i Sindikat i poslodavci imaju svoje zahtjeve, što je sasvim razumljivo i opravdano.

– Sindikat ima zahtjeve za radnike, poslodavci imaju zahtjeve za razvoj realnog sektora, novo zapošljavanje, za stvaranje profita, i nikad ne možete očekivati da će i jedni i drugi biti u potpunosti zadovoljni – rekao je Savanović novinarima u Prijedoru.

On je ocijenio da je novi Zakon o radu opravdao svoje postojanje i u smislu industrijske proizvodnje i u smislu bruto društvenog proizvoda, jer je poznato da su ti parametri rasli i predviđa se da će rasti i u ovoj i u narednoj godini.

– Pregovora će biti, zakazali smo za 16. januar sa Sindikatom i poslodavcima u vezi sa oblikovanjem opšteg kolektivnog ugovora i činjenica je da do sada nismo uspjeli neke stvari usaglasiti, ali se nadam da će u narednom periodu doći do zajedničkog rješenja koje je opšteprihvatljivo – rekao je Savanović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA