Saša Milaković na slobodi uz kauciju od 50 000 KM

3826

Prema odluci Suda BiH i Saša Milaković (43), drugi sin odbjeglog prijedorskog kralja prostitucije Miodraga Milakovića, ostaje u pritvoru dok ne plati kauciju od 50.000 KM.

Prethodno istu odluku Sud BiH donio je u slučaju njegovog brata Slaviše Milakovića, takođe osumnjičenog za trgovinu ljudima.

Milakoviću je pritvor određen još 2003. godine, tokom istrage koja je vođena protiv njega i njegove porodice, a uhapšen je prije dva dana na Sarajevskom aerodromu na koji je stigao letom iz Beograda.

– Novim rješenjem je prihvaćen prijedlog Tužilaštva te je osumnjičenom Ivanu Tomiću (ranije Saša Milaković) određen pritvor koji može trajati dok ne ispuni uslove za kauciju, odnosno najduže mjesec ukoliko te uslove ne ispuni, računajući od dana hapšenja ili do nove odluke Suda – saopšteno je iz Suda BiH.

Novi pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, a istovremeno je prihvaćena ponuđena kaucija u iznosu od 50.000 KM, i osumnjičeni Ivan Tomić će biti pušten na slobodu, nakon što treća osoba koja daje novac dostavi dokaze o svom imovnom stanju i porijeklu novca, kao i dokaz o uplati novca na račun Suda BiH.

– Sud će nakon podnošenja svih ovih jasnih i nedvosmislenih dokaza donijeti naredbu o puštanju osumnjičenog Ivana Tomića na slobodu. Ako osumnjičeni pobjegne, rješenjem će se odrediti da je vrijednost, data kao kaucija, prihod budžeta Bosne i Hercegovine – navode iz Suda.

Milorad Milakoviću, na osnovu sporazuma koji je postigao 2004. godine sa Tužilaštvom BiH osuđen je na devet godina zatvora. Kada mu je 2007. odobren dopust za vrijeme izdržavanja kazne, Milaković se više nije vratio u zatvor.

Za nekadašnjim vlasnikom lanca noćnih klubova u okolini Prijedora i “neokrunjenim krajiškim kraljem prostitucije” potjernica je raspisana 8. avgusta 2007. godine, kada se nije vratio sa zatvorskog dopusta u Kazneno-popravni zavod Tunjice Banjaluka, gdje je odležao trećinu kazne.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA