Region pod ledenim problemima!

594

Debeli minus koji je jutros dočekao pojedine dijelove baklana stvorio je teške probleme sa snijegom, vjetrom i temperaturama ispod nule.

Saobraćaj na pojedinim putevima u južnoj i istočnoj Srbiji je obustavljen zbog loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti.

Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, kod petlje Trupale obustavljen je u oba smijera uslijed loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju.

nhdMještani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim dionicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snijegu.

Saobraćaj je obustavljen i na državnom putu Niš-Jug zbog saobraćajne nezgode koja je nastala uslijed smanjene vidljivosti prouzrokovane jakim snijegom i olujnim vetrom, navodi se u saopštenju.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova obustavljen je saobraćaj i na dionicama od Vranja do Barevića, Vlasa i Krive Feje.

Saobraćaj je obustavljen i na dionici Donji Milanovac-Majdanpek i na putu Zaječar-Boljevac

Čini se da je najteže u Makedoniji čiji je istočni dio zemlje potpuno odsječen zbog snijega.

Putni pravci koji vode ka istočnoj Makedoniji danas su potpuno zatvoreni zbog snijega, a i dalje je neprohodan autoput u dijelu od Velesa do Skoplja.

frrdPrema Auto-moto savezu Makedonije, na tom autoputu od naplatne stanice Otovica do Kule uopšte nije moguć saobraćaj jer ima zaglavljenih vozila. Kako prenose mediji, vozači koji su satima zaglavljeni, žale se da je formirana duga kolona vozila i da ne mogu da pređu nijedan metar, zato što je autoput zatrpan snijegom.

Za saobraćaj su u potpunosti zatvoreni putni pravci prema istoku zemlje, put od Štipke petlje do Katlanova i magistralni put Štip-Kočani, zbog čišćenja sniježnih nanosa.

Zbog obilnih sniježnih padavina u prekidu je i saobraćaj na regionalnom putu Tetovo-Jažince, na sjeverozapadu Makedonije.

Zabrana za teška teretna vozila važi na planinskim prelazima Straža, Mavrovo, Preseka, Pletvara, Djavato, Bukovo, od Krive Palanke do granice sa Bugarskom, od Struge do granice sa Albanijom i Katlanovo-Veles.

Olujno jutro u Hrvatskoj

vedvOd jutros u Hrvatskoj je veoma hladno i vjetrovito uz temperature koje se spuštaju i do 18 stepeni ispod nule, koliko je zabilježeno na Zavižanu i Sv. Juri. U pojedinim dijelovima zemlje visina sniježnog pokrivača dostigla je 24 centimetra.

Zemlju tokom najhladnijeg dana ove zime očekuje mjestimičan i slab snijeg dok će na Jadranu duvati olujni vetar sa orkanskim udarima.

Pojedini putni pravci u zemlji takođe su zatvoreni zbog olujnog vjetra. Ukoliko se slučajno nalazite u Hrvatskoj, sljedeće dionice su zatvorene:

vfdf– dionica autoputa A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim putevima preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27)
– državni put DC1 Gračac-Knin
– most dr Franja Tuđmana u Dubrovniku
– Paški most
– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene
– državni put DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijski put ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević.

Na Bjelašnici minus 20, vjetar do 122 km/h

Jutros je na Bjelašnici u BiH izmjereno čak -20 stepeni Celzijusa uz sjeverni vjetar brzine do 122 km na sat.

vfvDanas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovni umjereno do pretežno oblačno. U centralnim, zapadnim i istočnim područjima povremeno sa slabim snijegom.

Vjetar u Hercegovini i na zapadu BiH, umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, a u ostatku zemlje, slab do umjeren, sjeverni. Najviša dnevna temperatura iznosiće od -12 do -6, na jugu od 1 do 5 stepeni.

U Sloveniji -23

Na Kredarici u Sloveniji danas je izmjereno -23 stepena, podaci su nacionalnih meteoroloških službi. Na moru se u toku dana očekuju udari vjetra brzine i do 100 km na sat. U glavnom gradu Ljubljani jutros je izmjereno -5 stepeni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA