Radojičić: Pronaći rješenje za završetak sezone grijanja

540

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da se traži rješenje kako bi se sezona grijanja u gradu na Vrbasu uredno privela kraju.

– Ekskluzivni dobavljač koji ima dugoročni ugovor sa preduzećem `Toplana` prestao je isporučivati mazut kada je temperatura vazduha minus 10 stepeni Celzijusovih, a nije ni bila veća od nula stepeni već dva mjeseca – rekao je Radojičić novinarima.

Prema njegovim riječima, preduzeće “Toplana” je ponovo u problemima, jer čak ni sa garancijom od pet miliona KM dobavljač neće da isporučuje mazut i, istovremeno, vodi medijsku kampanju protiv nabavke bilo kakvog mazuta.

– Grad ne može ostati bez grijanja, te tražimo moguće pravne načine da i pored date garancije obezbijedimo `Toplani` dodatna sredstva kako bi ovu sezonu priveli kraju – rekao je Radojičić.

Komentarišući dopis koji je uputio ministru pravde Republike Srpske Antonu Kasipoviću, u kojem je kritikovao postupanje banjalučke kancelarije Pravobranilaštva u više sudskih predmeta, Radojičić je rekao da je kritika upućena radu pravobranilaštva generalno.

Radojičić smatra da bi ova institucija trebalo da pravno i valjano zastupa Grad pred sudovima u različitim predmetima, kojih ima mnogo.

– Kada je riječ o gradskoj imovini, pojavilo se nekoliko slučajeva u kojima Pravobranilaštvo nije odradilo svoj posao – rekao je Radojičić.

On je naveo da se pred odlazak u Izrael upoznao o izgubljenom predmetu od nekoliko stotina hiljada maraka, a koji bi mogao doći na naplatu iz budžeta.

Radojičić smatra da ministar pravde Republike Srpske treba da reaguje u situacijama u kojima se gube milionski sporovi, a ne pokreću se žalbe.

– Ako pravobranilac ne radi svoj posao, a odbija se mogućnost da grad sam sebe zastupa, onda Vlada koja je predlagač i Narodna skupština koja ga je birala, moraju da reaguju, jer će se u suprotnom grad suočiti sa milionskim štetama – upozorio je Radojičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA