Radojičić: Mazuta ima do kraja februara

650

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je kada je u pitanju “Toplana” i nabavka energenta za grijanje da trenutno mazuta ima dovoljno da se grad grije do kraja februara, u zavisnosti od temperature vazduha.

On je rekao da “Toplana” sa preduzećem “Higat” ima dugoročni ugovor za nabavku mazuta, te da se on ne može raskinuti zbog specificnih stavki na osnovu kojih je donesen.

– Ovo preduzeće s vremena na vrijeme neće da isporučuje gorivo, a pisano ne odgovara ni na kakva pitanja. U momentima kada ovo preduzeće prestane isporučivati, Toplana je pozajmljivala gorivo od drugog dobavljača, jer bi inače grad ostao bez grijanja – rekao je Radojičić.

– Nije tačno da je Higat prestao isporučivati mazut na minus 10, već oni ne žele da nabavljaju dalje od nas mazut uz razne izgovore. Mi i dalje isporučujemo mazut i zadnja isporuka je bila u subotu, što možete provjeriti u Toplani. Mene je zamjenik gradonačelnika molio da zastanemo dalje sa isporukom jer trenutno imaju mazuta do 20. februara – rekao je danas Milorad Mihajlović, direktor “Higata”.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, istakao je da nema komentar na ovu izjavu direktora “Higata”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA