Poništeni izbori u Stocu

904

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je, u ponovljenom postupku, donijela odluku kojom se poništavaju izbori održani 2. oktobra prošle godine za načelnika i opštinsko vijeće Stoca.

Poništeni su izbori na svim redovnim biračkim mjestima, te glasanje putem mobilnih timova, kao i glasanje u odsustvu i putem pošte.

CIK je odluku donio postupajući po rješenju Apelacionog odjeljenja Suda BiH i ona će biti dostupna javnosti na veb stranici Komisije.

Odluka CIK-a nije pravosnažna i na nju se može uložiti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana, odnosno do subote, 28. januara, do ponoći, saopšteno je iz Komisije.

U vezi sa novom odlukom o poništenju izbora u Stocu, usvojen je i zaključak o potraživanju dodatnih sredstava iz rezerve budžeta institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 14 500 KM neophodnih za dostavu glasačkih listića preporučenom poštom biračima van BiH.

Na isti način je ranije obezbijeđen iznos od 19 000 KM za ostale aktivnosti na prvođenju ponovljenih izbora u izbornoj jedinici Stolac.

Izborni proces u Stocu prekinut je 2. oktobra zbog nekoliko incidenata na biračkim mjestima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA