Policajca i njegovu ženu tukli, pa pucali u njih (VIDEO)

886

Žandarm Boris Jevrosimov ranjen je u pucnjavi koja se dogodila u noći između utorka i srijede u Kisačkoj ulici u Novom Sadu kada su njega i ženu napali I. P. iz Odžaka i N. Č. iz Novog Sada.

Dobio je prostrijelnu ranu šake i nalazi se na Klinici za ortopediju Kliničkog centra Vojvodine gdje se ljekari bore da mu sačuvaju prst..

Kada se sa suprugom vraćao od kumova oko dva sata poslije ponoći vidio je iste osobe kako sjede u automobilu i bilo mu je sumnjivo da su se toliko dugo zadržali na istom mjestu.

Nastavio je sa suprugom, a I.P. i N.Č. vidjevši da ih gleda su počeli da mu dovikuju: “Šta je bilo? Ima li nekih problema?” i izašli su iz kola i krenuli ka Borisu.

Tužilac je ovaj slučaj okarakterisao kao nanošenje teških tjelesnih povreda, a onda je intervencijom policije, slučaj označen kao pokušaj ubistva.

Pogledajte video napada na Borisa Jevrosimova i njegovu suprugu od 17. minuta snimka:

Saopštenje Policijskog sindikata Srbije

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje brutalni napad na policajca, pripadnika Žandarmerije, Borisa Jevrosimova i njegovu suprugu u Novom Sadu, kada su im samo njegovom pribranošću spašeni životi.

Dvojica napadača su uhapšena, ali se za sada vodi postupak za blaže krivično djelo, odnosno za pokušaj ubistva, umjesto za pokušaj ubistva službenog lica, za šta je predviđena stroža kazna.

– Kada policajac udari nekog huligana, svi pričaju o prekoračenju policijskih ovlašćenja, a kada su policajci napadnuti, brutalno prebijeni, napadnuta im je porodica, tada to ne zavređuje toliku pažnju.

I u ovom slučaju se ponavlja problem na koji smo toliko puta upozoravali, a to je da se napadi na policajce blaže kvalifikuju nego što je to predviđeno zakonom. Za napade na policajce najčešće se koristi oportunitet, odnosno nagodba sa tužilaštvom, a ukoliko je ozbiljniji napad, kazne su relativno blage, što je barem dosadašnja praksa.

Zato Policijski sindikat Srbije traži da se upravo u ovo vreme, kada je kriminal na vrlo visokom nivou, napadi na policajce budu najstrože kažnjeni, kako bi se kriminalcima poslala poruka da država stoji iza svojih snaga bezbednosti – kaže Veljko Mijailović, predsjednik Policijskog sindikata Srbije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA