Penzioner pokušao opljačkati banku u Zagrebu

559

U ponedjeljak, u sred dana, u 12:20, 71-godišnjak je maskiran šalom, ušao u poslovnicu OTP banke u Preobraženskoj ulici, na Cvijetnom trgu, tačno nasuprot pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg i pokušao opljačkati banku.

U poslovnicu banke ušao je odlučno i samouvjereno, kao da je u njoj već mnogo puta bio i ranije. Šareni šal navukao je preko lica desetak metara od banke, prošao pored obezbjeđenja banke i prišao pultu.

– Daj mi novac! Ajde. Imam bombu. – rekao je službenici, koja je sa kolegicama u strahu za život, starcu koji prijeti aktiviranjem bombe, donijela nekoliko desetina hiljada kuna.

Iako je mislio da će uspjeti pobjeći sa plijenom, njegove namjere se nisu ostvarile.

Kvalitetnon procjenom radnika obezbjeđenja da ničiji život neće biti ugrožen, a onda i brzom reakcijom, starac je savladan, a ubrzo je došla i policija koja je privela ovog neobičnog pljačkaša.

Prilikom pretresa, kod njega je pronađen suzavac u spreju.

Nakon ispitivanja, pošto su policajci uvidjeli da se radi o starijoj osobi, pustili su ga da sjedi na bankarskoj stolici.

Naime, da se radilo o opasnoj osobi koja je pružala otpor, policija bi ga odmah vezala i izvela iz banke.

Uprkos tome, s obzirom na to da je prijetio bombom, policija je koristeći policijske pse uradila protueksplozijski pregled banke.

Nakon pretrage, utvrđeno je da nije bilo eksplozivnog sredstva.

Potez očajnika

Prolaznici koji su posmatrali policijski uviđaj, ostali su u čudu kada su vidjeli da je uhapšeni muškarac zapravo starija osoba.

– Pogledajte, pa to je umirovljenik! Ako je išao u pljačku banke u centru grada unatoč pojačanim mjerama zaštite nakon vala razbojništava u pošte, onda je stvarno bio na rubu očaja. To je potez očajnika! Čuo sam da je u poslovnici negodovao i prijetio. Navodno mu nešto nije bilo odobreno pa je poludio i krenuo prijetiti. Nakon što su mu izvadili stvari iz džepova, sjeo je na stolicu. Skrivao je lice šalom kao da ga je sram onoga što je učinio. Najbitnije je da se nikom ništa nije dogodilo i da nema stradalih – rekao je za Jutarnji list jedan od zaposlenih u obližnjoj trgovini.

Napadnuta poslovnica banke nakon uviđaja je zatvorena, a na ulazu je stavljeno obavještenje da su zatvoreni zbog tehničkih problema.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA