Oprez: Zaleđeni kolovozi!

461

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH), u višim predjelima, na mostovima, nadvožnjacima i prilazima tunelima kolovoz je zaleđen, zbog čega se vozačima savjetuje da budu oprezni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj, vozila saobraćaju po mjestimično vlažnom i klizavom kolovozu.

U toku je izgradnja vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj (dionica Banjaluka – Prnjavor), zbog čega je petlja “Mahovljani” zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Nastavljena je sanacija klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Rebrovac-Čelinac, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u dužini od 150 metara.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5 (dionica Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub) dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od 5 do 15 minuta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjeno je saobraćanje za sva vozila teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac 3-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3.

U većem dijelu FBiH kolovozi su vlažni i klizavi, a u južnim krajevima suvi.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja, a radovi na teritoriji Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega će se na ovim prelazima tokom dana saobraćati usporeno.

Do sutra u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji BiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA