Obradović: U Zvezdi više nemam prijatelja

651

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović bio je više nego bijesan poslije poraza od crveno-bijelih sa 75:73 u17. kolu Evrolige.

Ali, ne samo zbog ponašanja navijača Crvene zvezde, već i članova uprave, koji ništa nisu uradili da se prekine njegovo vrijeđanje.

– Godinama dolazim ovdje, nikada ništa ružno nisam uradio na mečevima sa Zvezdom, uvijek gledam da se ponašam korektno. A to što su meni skandirali “Željko, Turčine, popuši nam” … Ma… Ja sam veći Srbin od svih njih zajedno. Da je neko došao kod nas, tamo u uslovno rečeno “moju” halu, i da mu navijači tako nešto skandiraju, ja bih otišao do njih i rekao “nemojte, nema smisla”. A ovdje niko nije reagovao. I, pritom je bilo horski. Znači, bilo je i organizovan. Lako je ovdje da se bude Srbin, budite Srbin tamo gdje sam ja. Ne znam… Nisam vidio nijednog člana iz Crvene zvezde da je ustao da prekine skandiranje, možda se slažu sa tim? Kada ja dođem ovdje, onako, van ovih mečeva, mi pričamo, prijateljstvo je to, neke vrste… ali, sada nema prijatelja – rekao je Obradović.

Što se samog meča tiče, on je istakao da je utakmica bila “veoma teška” i da je njegov tim loše odigrao u finišu.

– Zvezda je kontrolisala utakmicu, dvije posljednje odbrane smo odigrali loše. Sve na šta smo se pripremali, to smo i vidjeli od Zvezde, nije ona nas iznenadila… Ali, u svakom slučaju, čestitam joj na pobjedi. Mi smo morali da dobijemo utakmicu, bilo je nekih situacija u kojima smo morali bolje da odragujemo. Šut iz ćoška, Dangubićev, onda kad je Dženkins pogodio trojku… Sve su to naši kiksevi koji su kažnjeni. A Zvezda ima hrabre, mlade igrače, koji se ne plaše da šutnu, čim vide spuštene ruke. Ove godine u Evroligi nema favorita i svi rezultati su mogući. Ja sam, što se mog tima tiče, uvijek govorio da igrač treba da radi šta zna, ako želi da bude heroj, a ne da proba da uradi nešto šti nije uradio ni na treningu. A nama se to dogodilo bilo večeras – ostao je pomalo zagonetan Obradović na kraju

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA