Nova godina proslavljena širom Srpske!

644

Novu 2017. godinu stanovnici Srpske dočekali su na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u krugu porodice.

Doček na otvorenom bio je organizovan u Banjaluci, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Prijedoru, za razliku od Bijeljine, Doboja i Brčkog gdje su građani Novu godinu dočekali uglavnom u ugostiteljskim objaktima i u kućnoj atmosferi.

Banjalučani su ispratili staru i dočekali Novu 2017. godinu, uz tradicionalno odbrojavanje i vatromet na Trgu Krajine. Građane i brojne posjetioce zabavljali su Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Aleksandra Radović i Tijana Dapčević.

Tačno u ponoć novogodišnju čestitku svim Banjalučanima i posjetiocima uputio je gradonačelnik, Igor Radojičić. On je svima uputio najljepše želje u Novoj godini, uz uvjerenje da će naredna godina biti bolja i da će se Banjaluka svake godine moći pohvaliti novim sadržajima i poboljšanjem života.

Stanovnici Istočnog Sarajeva Novu godinu dočekali su veselo, a kao i ranijih godina olimpijska Јahorina bila je krcata domaćim i stranim turistima. One koji su se opredijelili za doček na otvorenom, na Trgu Gavrila Principa, zabavljala je grupa Divlji kesten.

U Trebinju je organizovan doček na otvorenom, a brojne Trebinjce i goste iz Srbije i Crne Gore u Novu godinu uveo je kragujevački bend “Osvajači”. Ništa manje nije bilo veselo ni u brojnim trebinjskim hotelima i ugostiteljskim objektima.

I u Prijedoru je tradicionalno organizovan doček Nove godine na otvorenom. Prijedorčane su na Malom gradskom trgu u najluđoj noći zabavljali lokalni muzičari.

Tuče i fizički napad na policajce

U Republici Srpskoj u novogodišnjoj noći pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske evidentirali su ukupno 13 narušavanja javnog reda i mira od kojih je 12 tuča, a u Bijeljini je državljanin Srbije V.P. fizički napao policajce.

On je u 4 i 50 časova u Karađorđevoj ulici fizički napao policajca, a nakon dolaska policijske patrole, nasrnuo je na još jednog policijskog službenika, nanijevši mu povrede nosa.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS V. P. je uhapšen.

U Bijeljini je u 3 i 50 časova J.N. nožem povrijedio A.B. On je prebačen u Bolnicu u Bijeljini, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

U 5 i 15 časova u Zanatskom centru u Banjaluci došlo je do tuče više osoba u kojoj je povrijeđen maloljetnik iz Laktaša.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je pušen na kućno liječenje.

Istovremeno, u ovom periodu na području RS evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA