Medicinska sestra pronevjerila 9 000 KM od participacija

1122

CJB Banjaluka podnio je krivičnu prijavu protiv Nataše Babić (43), medicinske sestre u porodičnoj ambulanti Doma zdravlja na Petrićevcu, zbog sumnje da je prisvojila 9 000 maraka od naplate participacija.

Babićevoj je na teret stavljeno krivično djelo pronevjere za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je medicinska sestra zadržavala novac koji je kao participacije napaćivala pacijentima od početka 2014. do maja 2015. godine.

– Osumnjičenima je pacijentima uredno izdavala popunjene priznanice o naplati participacije, a novac je zadržavala za sebe, pribavivši protivpravnu imovinsku korist od 9 000 maraka – rekla je Markanovićeva.

Ona pojašnava da medicinska sestra na blagajni uopšte nije razduživala drugi primjerak priznanice, što je bila dužna da učini.

– Da bi prikrila manjak novčanih sredstava osumnjičena je izbjegavala predaju novca i popunjenih priznanica, a razduživala je bjanko blokove koje je svojeručno potpisivala i ovjerala pečatom ambulantu, iako su trebali biti ovjereni pečatom blagajne – pojasnila je Markanovićeva.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA