„Ljepote prirode“ u Trebinju (VIDEO)

774

„Ljepote prirode“ naziv je sedme izložbe fotografija u organizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju iz Trebinja, koja je otvorena sinoć u Muzeju Hercegovine. Na izložbi je predstavljeno 36 fotografija od ukupno 19 autora iz BiH, Srbije i Crne Gore. Među autorima ima i amatera i profesionalaca, a svi su uglavnom naučnici, biolozi, ekolozi i ljubitelji prirode.

Otvarajući izložbu, trebinjski fotograf Jovan Vidaković poručio je da je priroda za fotografe vječita inspiracija.

– BiH je toliko lijepa zemlja da gdje god da uperite foto-aparat napravićete dobru fotografiju sa bilo kakvim foto-aparatom, sa minimalnim znanjem, tako da to treba cijeniti i eksploatisati – rekao nam je Vidaković.

Kao što i naziv izložbe govori, na fotografijama su zastupljeni različiti motivi iz prirode, poput ptica, insekata, planinskih masiva i jezera. Kako ističu u Centru za održivi razvoj i ekologiju, ovakve izložbe idealna su prilika da se upoznamo sa prirodnim ljepotama iz zemlje i okruženja, za koje mnogi i ne znaju da postoje.

– Cilj nam je da obuhvatimo početak školske godine, odnosno drugo polugodište, tako da će mnoga djeca doći i posjetiti ovu izložbu i sigurno će imati priliku da se uvjere u prirodne ljepote naših krajeva za koje nisu ni slutili da postoje kod nas. I danas dok smo vršili postavku, bila je jedna grupa turista iz Rusije, se oduševila, je li moguće da na Trebišnjici ima ovaj broj ptica, a ovo je samo mali uvod za jednu narednu izložbu koju mislimo tokom godine prirediti – naglasio je Aleksandar Vukanović, predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju CORIE Trebinje.

Izložba „Ljepote prirode“ jedna je od završnih manifestacija prvog trebinjskog „Zimzograda“. Za sve ljubitelje fotografije i prirodnih ljepota, ova izložba biće otvorena tokom narednih 20-tak dana.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA