Kvar još nije saniran: Teslić bez vode! (VIDEO)

929

U kasnim satima sinoć ulice Teslića su poplavile. Došlo je do kvara na vodovodu u samom centru grada te je voda izbila na površinu, a veliki dio grada ostao je bez pitke vode. 

Voda je nestala poslije ponoći priča Velibor Smiljić iz Karađorđeve ulice u Tesliću.

Rano jutros nedaleko od njegove stambene zgrade zatekao je i radnike Vodovoda koji su počeli sa radovima na sanaciji kvara. Tada je i saznao da je skoro pola gradskog jezgra ostalo bez vode. Riječ je o kompletnim ulicama i naseljima sa lijeve strane Karađorđeve ulice. Na desnoj strani snabdijevanje vodom je otežano.

– Nestalo je negdje oko 1 sat, ja sam ustajao pošto sam odvrnuo malo česmu radi smrzavanja da curi u toku noći. Međutim, kasnije kad sam ustao već nije bilo vode oko 2 sata je moglo biti – priča Smiljić.

Funkcionisanje domaćinstava je otežano. Po pitku vodu mnogi su se zaputili u trgovinske radnje.

Zbog nestanka vode neki od vlasnika privatnih radnji u Tesliću danas su morali staviti ključ u bravu, dok su drugi radili u otežanim uslovima.

Dok se jedni bore sa nestankom vode, drugi je imaju i previše. Ugostiteljski objekat Nedeljka Milojevića je poplavio uslijed izbijanja vode na površinu u samom centru grada.
Prije samo tri dana jtvrdi muku je mučio sa poplavom zbog pucanja vodovodne cijevi u haustoru, a sada ga je dočekao isti prizor.

– To smo taman očistili sve sredili i sinoć oko 23h pukla je glavna cijev od vodovoda. Imao sam nadu neće opet kod nas, vidim niža tačka je u drugom pravcu ode sve prema zanatskom centru, prema Kolonama, neće prema mom prostoru. Međutim, jutros oko dva tri sata samo pođe ispod zidova da se javlja voda – kaže Milojević, vlasnik Cluba „Havana“ u Tesliću.

U gradskom Vodovodu građane mole za razumijevanje. Njihove ekipe neumorno rade cijeli dan. Do iznenadnog kvara došlo je na glavnom distributivnom i transportnom cjevovodu, a lokaciju je bilo vrlo teško naći.

– Konačno smo uspjeli do ovog momenta izvršiti lokaciju i sada slijedi sanacija koja se očekuje u toku dana. Nadam se da ćemo uspjeti dok je vidnog vremena. To je moja slobodna prognoza ne mora biti baš tačna, ali nadam se da će biti tako – poručio je Luka Ristić, direktor A.S. „Rad“ iz Teslića.

Do kvara je došlo najvjerovatnije zbog niskih temperatura i naglog otopljenja, kažu u Vodovodu. Do zaključenja emisije „Kafa u 5“ , odnosno do 17 časova, kvar nije bio saniran.

Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA