Ovo su najpopularniji svjetski lideri na Tviteru (FOTO)

688

Na čelu liste svjetskih lidera sa najviše pratilaca na društvenoj mreži Tviter nalazi se bivši američki predsjednik Barak Obama kojeg prati 83,8 miliona ljudi.

Kompanija za odnose sa javnošću i komunikaciju Burson-Marsteler čije je sjedište u Njujorku istražila je koliko su često svjetski lideri koristili Tviter u 2016. godini.

Istraživanjem su analizirana 793 naloga iz 173 zemlje svijeta. Rezultati pokazuju da lideri 90 posto zemalja članica Ujedinjenih naroda imaju zvanični nalog na društvenoj mreži Tviter i da ti računi imaju oko 324 miliona pratilaca.

Čelnici 20 zemalja Afrike i Pacifika nisu aktivni na pomenutoj društvenoj mreži.

Većinu objava (tvit) kojih na Obaminom računu ima više od 15 miliona, postavljaju njegovi pomoćnici, a najmanje je onih objava koje je sam Obama podijelio.

Na drugom mjestu nalazi se poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo koji ima zasebne naloge za devet jezika. Papu prati više od 31 miliona ljudi, a većina njih je iz Latinske Amerike.

Treće mjesto liste pripalo je indijskom premijeru Narendri Modi koji ima više od 26 miliona pratilaca, a odmah iza njega nalazi se američki predsjednik Donald Tramp sa približno 24 miliona pratilaca.

Donald Tramp koji tvrdi kako ne voli tvtati, vrlo aktivno koristi ovu mrežu.

Na petom mjestu nalazi se zvanični nalog američkih predsjednika @Potus. Nakon što je Tramp položio zakletvu 20. januara, nalog je sa Obame prebačen na novog predsjednika i ima više od 14 miliona pratilaca.

Turski predsjednik Recep Tajip Erdogan sa 9,8 miliona pratilaca nalazi se na šestom mjestu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA