Kad Putin zapjeva… (VIDEO)

761

Predsjednik Rusije Vladimir Putin bio je vidno raspoložen na susretu sa studentima Moskovskog univerziteta, koje je posjetio povodom proslave Dana studenata, a oni su ga dočekali sa gitarom i pjesmom.

Jedan od studenata zasvirao je gitaru i počeo da pjeva pesmu “Četrnaest minuta prije početka”. Putin je s osmjehom pratio studente, a kada se ispostavilo da dobar broj njih ne zna riječi, i sam se latio mikrofona kako bi pokazao mlađim generacijama “kako se to radi”, pišu “RIA Novosti”.

Pjesma je govorila o sovjetskom osvvajanju svemira, a bila je hit 1960-ih godina nakon što je Juri Gagarin pokorio kosmos.

– Na prašnjavim putevima udaljenih planeta ostaće naši otisci stopala… – zapjevao je ruski predsjednik.

U razgovoru sa studentima, Putin je pričao o svojim danima na fakultetu, i otkrio da je radio na građevini kako bi zaradio dodatni novac, piše “Lenta.ru”.

– Kada sam prvi put otišao u građevinsku firmu da tražim posao, već sam bio dobar u sambou (sovjetska borilačka vještina). Rad na građevini pomogao mi je da naučim vrijednosti kolektivnog rada i zajedničke saradnje. Taj timski duh, pomaganje kolegama..sve su to jako važne životne lekcije – poručio je predsjednik Rusije okupljenim studentima, među kojima je bilo dosta onih koji studiraju građevinu.

Nakon toga, obećao je da će održati čas džudoa zajedno sa japanskim majstorima ove borilačke vještine.

– Ukoliko budem imao vremena, sigurno ću doći kasnije i dovesti prijatelje, uključujući i osnivače džudoa, kao i mog prijatelja, majstora Jasuhiropa Jamašitu – obećao je Putin, a od studenata na poklon dobio crni pojas.

Ovo nije prvi put da se Vladimir Putin opustio i zapjevao. Tokom premijerskog mandata 2010. godine zapjevao je na dobrotvornoj večeri. Dok su u publici sjedeli glumački superstarovi Kevin Kostner, Miki Rurk, Šeron Stoun, Kurt Rasel, Monika Beluči i mnogi drugi, Putin je sjeo za klavir i otpjevao pjesmu “Blueberry hill”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA