Horoskop za januar – šta kažu zvijezde?

687

Pogledajte šta vam zvijezde predviđaju za tekući mjesec.

Ovan

Ljubav

Ovaj mjesec odgovara onim parovima koji su spremni da se više posvete jedno drugom, onima koji žele da prodube odnos sa voljenom osobom, da ponovo pokrenu romantičnu i senzualnu crtu u svom odnosu. Mars, vladar vašeg znaka i Venera, vladarka partnerskih odnosa biće zajedno u tranzitu kroz Ribe, što će donijeti neku formu povlačenja i vas i voljene osobe i zatvaranja u samo vaš, mali, topli i udobni svijet. Oni emotivni partneri u čijem odnosu su već u prethodnom periodu počele da se javljaju „pukotine“ januar će iskoristiti na potpuno drugačiji način – udaljavanje jedno od drugog i obostrano okretanje ka tajnim pričama i „kombinacijama“. Budite na oprezu, jer ovaj mjesec vas i te kako može prodrmati na negativan način – druga i treća dekada januara su dušu dale za otkrivanje ovakvih priča. Ukoliko želite da sačuvate svoju vezu, potrudite se da ili ne radite tako nešto, ili da dobro sakrivate svoje tragove. Slobodni Ovnovi će biti neuobičajeno tihi, skloni maštanju i pojačanoj romantici. Mogućnost tajnih priča naglašena je i vama, ali kod nekih će se to manifestovati kroz „tihu patnju“ i jaku emotivnu zainteresovanost koja može biti realizovana tek tokom treće dekade mjeseca.

Posao

Tranzit vašeg vladara Marsa, ali i vladarke polja posla, Venere kroz polje podsvijesti i tajni, polje koje je na neki način „skriveno“, manifestovaće se na više načina u poslovnom segmentu. Neki od vas će prvenstveno biti usmereni na svoje planove, drugi će biti zaokupljeni projektima kojima će morati da poklone svoju punu pažnju, neki će biti zabrinuti zbog konkurencije i razmišljanja da li im saradnici „rade iza leđa“, dok će pojedini Ovnovi praviti tajne dogovore i kombinacije, želeći da sebi obezbijede ili novo radno mjesto ili povoljnije uslove na postojećem. Generalno – tokom prve dekade mjeseca, dok je vladar polja komunikacije i dogovora Merkur, u retrogradnom hodu – trebalo bi izbjegavati ulaske u nešto potpuno novo, posvetiti se zaostalim obavezama i provjeriti dokumentaciju. U ostatku mjeseca, naročito tokom druge dekade – imate dobre prilike za saradnju i sa domaćim firmama, ali i sa strancima.

Zdravlje

Biće evidentni problemi sa imunitetom, sklonost ka prehladama, virusnim i bakteriološkim infekcijama, ali i mogućnost trovanja i problema sa stomakom. Biće vam potrebno više odmora, više kvalitetnog sna, jer ćete povremeno biti dosta psihički opterećeni. Starijima u drugom dijelu mjeseca problemi sa kičmom, zglobovima, nogama.

Bik

Ljubav

Vaša vladarka Venera, tranzitiraće tokom ovog mjeseca kroz znak Riba i vaše polje prijatelja, druženja, dobrog raspoloženja, zajedno sa vladarem partnerskih odnosa, Marsom. Vas i partnera će uglavnom voditi zajednička interesovanja, bićete spremniji da se prilagodite jedno drugom i sigurno je da ćete više raditi na emotivnoj povezanosti. Da se ne biste u potpunosti zavukli u kuću i proveli ovaj mjesec gnjaveći se u krevetu, savjetuje vam se da obogatite svoj društveni život – izlazite češće, družite se sa zajedničkim prijateljima, nađite nešto što i vas i voljenu osobu interesuje. Treća dekada mjeseca može donijeti već neku vrstu zasićenja i u tom periodu bi trebalo da intenzivnije radite na svom odnosu, posebno na povjerenju i otvorenosti jedno prema drugom. Slobodni Bikovi se već tokom prve dekade mogu uplesti u odnos koji će krenuti kroz veliki intenzitet i strast, ali u kojem biste vi dosta brzo počeli da osjećate i duboke emotivne impulse. U ovom ste periodu podložni zaljubljivanju, koje bi moglo biti i malo nerealno, jer je pitanje da li ćete na pravi način moći da sagledate osobu za koju se sve više vezujete. Neki od vas bi u drugom dijelu mjeseca, naročito tokom treće dekade januara mogli biti neprijatno iznenađeni kada se njihovi ljubavni snovi rasprše kao mjehuri od sapunice. Postoje velike šanse da budete razočarani osobom sa kojom ste u odnosu.

Posao

I pored retrogradnosti Merkura, koji vlada vašim poljem posla i novca, pred Bikovima bi mogao biti dosta uspješan poslovni mjesec. U prvoj dekadi će situacije možda funkcionisati sporije, moguće je da ćete biti primorani da neke poslove obavljate više puta ili da se vraćate na obaveze koje ste propustili. Ipak, to neće u većoj mjeri uticati na vašu poslovnu svakodnevicu, koja bi trebalo da bude prilično uspješna i produktivna. Tranzit vaše vladarke Venere kroz znak Riba vam odgovara, jer vam daje prijemčivost za saradnju sa drugima, sposobnost da prepoznate prave prilike i da na mnogo lakši način dođete do dobrih dogovora i saradnje. Tokom druge dekade neki od vas mogu započeti prilično profitabilne poslove, poboljšati stanje svojih finansija ili pak stići do unapređenja, promjene radnog mjesta. U trećoj dekadi može biti naglašen pritisak šefova na vas i u tom periodu pokažite više odgovornosti.

Zdravlje

Iako vam januar donosi predispozicije za dobru zdravstvenu situaciju, ono čega bi trebalo da se čuvate je pretjerivanje. Budite umjereni kada je hrana u pitanju, držite loše navike pod kontrolom i ne iscrpljujte se previše. Neophodno vam je odmaranje, pravilna ishrana, kvalitetan san.

Blizanci

Ljubav

I sami ste svjesni da je u vašim emotivnim ili bračnim relacijama neophodno napraviti neke promjene, da biste vas dvoje mogli da funkcionišete i napredujete kao par. Proces vašeg preispitivanja je započeo već tokom decembra mjeseca, kada su mnogi od vas morali da priznaju sami sebi da postoji velika šansa da ste za neke probleme u odnosu krivi baš vi. Da se ne lažemo – i voljena osoba ima svojih bubica i povremeno upada u stanja koja vam se ne dopadaju, ali je ipak evidentno da je njena posvećenost odnosu mnogo veća od vaše. Zato bi bilo dobro da od samog početka januara pokušate da korigujete svoje ponašanje i više pažnje posvetite voljenoj osobi. Ovo vam napominjem iz razloga što bi posebno treća dekada mjeseca mogla biti dosta naporna – međusobna prebacivanja, rasprave, a kod nekih čak i mogućnost da prekinu vezu u kojoj su. Radite na vrijeme na svojoj vezi da biste ovo preduprijedili! Ako ste slobodni, ljubav vas “hoće” u ovom periodu. Problem je samo u tome što će vam više osoba biti izuzetno privlačno i možete se odlučiti čak i za varijantu “sjedenja na dvije stolice”. Neki od vas će se ipak usmjeriti na zabavu i provod, i na površne, lake odnose u kojima neće morati da se obavežu.

Posao

Ovaj bi mjesec mogli podijeliti u dva segmenta – prvi koji će trajati do 11. januara i u kojem ćete uglavnom imati osjećaj da ne postižete ništa konkretno ili da dobijate obećanja sa svih strana, dok realizacija u potpunosti izostaje. I vi lično možete malo “lutati” – započinjati neke dogovore, odustajati od njih privučeni drugim ponudama, petljati se u neisplative poslove, pokušavati da obnovite neke saradnje. Drugi segment, koji kreće od 12. januara i punog Mjeseca u znaku Raka i vašem polju posla i novca otvoriće odjednom prilike koje su, ovog puta, prave za vas. Situacije u poslovnom segmentu će se ubrzati, vi ćete dolaziti u kontakt sa pravim ljudima koji su spremni da saslušaju vaše ideje i podrže vas, a i finansijske prilike će se poboljšati. Ovo je dobar period za udruživanje i saradnju. Poslednji dani u mjesecu mogu biti protkani nervozom zbog kratkih rokova i žurbe.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja, Mars, u nepovoljnom je aspektu prema vašem znaku, što će se svakako odraziti i na vašu zdravstvenu sliku. Sklonost pojačanim trošenjima, gubicima energije i padovima imuniteta. Kod starijih pripadnika znaka mogu se aktivirati i hronične tegobe. Potrebno je promijeniti nešto u ishrani.

Rak

Ljubav

Prva dekada januara donosi vam uobičajen, dosta korektan odnos sa bračnim partnerom ili voljenom osobom. Malo ćete se uljuljkati u domaćoj i prazničnoj atmosferi, ali ova vaša idila neće potrajati nešto naročito dugo, najviše iz razloga što će izvijesno nezadovoljstvo početi da se nakuplja u vama. Da li je u pitanju ponašanje emotivnog partnera, neke greške koje iznova i iznova ponavlja, ili je vama jednostavno potrebna promjena – to ćete već vidjeti. U svakom slučaju, od početka druge dekade ulazite u dosta nepovoljan emotivni period, kada može dolaziti do čestih razmirica sa voljenom osobom, a kod nekih od vas čak i situacija da ozbiljno razmišljaju o prekidu. Ostatak mjeseca donosi dosta promjenljivo raspoloženje i zaista će biti potrebno mnogo obostranog truda da biste ove situacije prevazišli. Ako ste slobodni – vladar vašeg polja ljubavi Mars, u dobrom je aspektu na vaš znak, što će vam svakako donijeti više emotivnih prilika nego inače. Takođe, i vi ćete biti spremniji za druženja, za izlaske, za flertovanja i jače kontakte sa suprotnim polom. Posljednja dekada mjeseca nije povoljna za počinjanje nekih novih emotivnih priča. U tom periodu dosta toga će vas podsjećati na prošlost, mogući su kontakti sa bivšima.

Posao

Naglašeno polje inostranstva, ekspanzije, planova bi u prve dvije dekade mjeseca moglo da vam donese jači pokret i saradnju sa strancima, mogućnosti za češća putovanja, ali i šansu da dosta toga uradite na proširenju svojih poslova. U ovom periodu možete obnoviti i kontakte sa onima sa kojima ste imali dobru saradnju, ali i pokrenuti neke nove poslovne priče. Neke šanse, za koje ste mislili da su vam se izmakle iz ruku, će ponovo doći do vas, što bi se kao posebno dobro moglo pokazati nezaposlenima – moguć je poziv od poslodavca kod kojeg ste konkurisali u poslednja dva mjeseca 2016. godine. Tokom treće dekade potrebno je biti nešto oprezniji – neke okolnosti vam neće ići na ruku, mogu se javiti problemi u komunikaciji sa kolegama i saradnicima, a biće naglašena i aktivnost konkurencije. U ovom periodu se ne uplićite u veće investicije, jer su mogući gubici. Zategnut odnos sa nadređenima.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će biti promjenljiva, naročito kod starijih Rakova kod kojih će se češće nego inače javljati problemi sa kičmom, varenjem, kukovima, jetrom. Tokom treće dekade vodite više računa o sebi i pridržavajte se savjeta ljekara.

Lav

Ljubav

Nije ovaj mjesec nimalo loš onima koji imaju emotivnog ili bračnog partnera. S obzirom na to da ste u decembru bili čas u fazonu „volimo se“ a čas u varijanti „ne možemo da podnesemo jedno drugo“, ovaj je period dobrodošla promjena koja će vas i voljenu osobu baš lijepo povezati. Taman možete da krenete sa promjenama od prvih dana januara, kada ste oboje još uvijek u prazničnom raspoloženju, voljni da izađete u susret jedno drugom i pružite više naklonosti i pažnje. Prvu polovinu mjeseca će vam više odgovarati da budete često u porodičnom ili kućnom okruženju, da radite na intimnosti i jačate ljubav i romantiku. Od drugog dijela januara, riješićete malo da „izađete među ljude“ i ovo je period kada biste mogli da se više družite sa zajedničkim prijateljima, da budete društveniji, da češće izlazite. Svakako – dobar mjesec je pred vama, iskoristite njegove prednosti i uživajte u obnovi vašeg odnosa! Slobodni će u prvoj polovini mjeseca više biti usmjereni na sebe, na svoje prijatelje i porodično okruženje. Možda ćete imati poneki neobavezan kontakt ili avanturicu, ali sva emotivna dešavanja će se svoditi uglavnom i samo na to. U drugom dijelu mjeseca ćete se „probuditi“ i krenuti u osvajanje. Privlačiće vas misteriozne, tajanstvene osobe, neko koga ne možete tek tako lako očarati. Što teže budete probijali put do nečijeg srca, to će vam ova ljubavna igra biti sve zanimljivija. Sam kraj januara može donijeti ostvarenje kojem se nadate.

Posao

Prvu dekadu januara iskoristite da raščistite i arhivirate dokumentaciju, da sredite neke sitnije obaveze kojima niste stigli da se posvetite i da održavate kontakt sa poslovnim saradnicima koji su vam važni. U ovom periodu nemojte povlačiti neke konkretnije poteze, radije sačekajte da se završi euforija oko svih praznika i na pravi posao se “bacite” tek tada. Vi ste u ovom mjesecu dosta odgovorni, posvećeni onome što radite, a od drugog dijela januara shvatićete da možete i da napravite neke jače pomake. Očekuju vas jaki kontakti sa poslovnim partnerima, ali i potencijalnim saradnicima i možete sebi otvoriti prilike za proširenje poslovanja i dobijanje novih ponuda. Tokom cijelog mjeseca pratiće vas sreća po pitanju finansija – bilo da su u pitanju redovne zarade ili dobiti od ulaganja. Jedino obratite pažnju na posljednjih nedjelju dana januara, kada treba biti oprezan da se neki dobitak ne bi pretvorio u gubitak.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će dosta varirati. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je sklonost ka prehladama – ako „zakačite“ koju, potrudite se da je odležite kako treba, jer postoji mogućnost da se simptomi ponove. Obratite i više pažnje na ishranu – morate mijenjati nešto. Starija populacija bi mogla i dalje imati problema sa krvnim sudovima i kičmom.

Djevica

Ljubav

Tokom cijelog januara mjeseca Mars i Venera će tranzitirati kroz vaše polje ozbiljnih emotivnih partnerstava i braka. Mislim da ne postoji bolji momenat da svu svoju pažnju posvetite voljenoj osobi, a čak iako ne budete u potpunosti spremni na to – ona će vas i te kako podsjećati na sebe. Doduše, vi ćete već tokom prve dekade mjeseca shvatiti da je vrijeme da se pokrenete i sredite svoje emotivne relacije. Svjesni ste da je veliki dio odgovornosti za trenutno stanje na vama, pa ćete krenuti u ispravljanje onoga što se ispraviti da. Sve će u manjoj ili većoj mjeri funkcionisati dosta dobro, ljubav i romantika se na velika vrata mogu vratiti u vaše odnose, do treće dekade ovog perioda. E, tu je već moguće da dođe do problema, a već je pitanje šta će ih prouzrokovati. Da li će to biti miješanje neke osobe u vaš odnos, nešto staro što je isplivalo na površinu, ili ćete jednostavno oboje biti nervozni i spremni na raspravu, to ćemo tek vidjeti. Ako ste slobodni – malo ćete rasipati svoju pažnju na više osoba, malo ćete mijenjati taktike da biste nekoga osvojili, malo ćete idealizovati neke ljude ili se zagrijati za osobu koja je starija od vas, biće ovde svega i sigurno je samo jedno – biće ovo uzbudljiv i zabavan mjesec za vas.

Posao

Poslovni mjesec koji je pred vama bi mogao da bude prilično dobar i pored retrogradnosti vladara vašeg znaka Merkura tokom prve dekade. Ovi dani će većim dijelom proći u prazničnom raspoloženju, ali stići ćete da obavite par značajnih poziva i dogovorite susrete sa nekim poslovnim partnerima tokom ostatka mjeseca. Naglašeno polje „onih preko puta vas“, to jest – ozbiljnih poslovnih partnerstava donijeće vam tokom druge dekade januara mogućnosti da sklopite prilično isplative poslove. Vi ćete imati jaču inicijativu, više samopouzdanja, ali istina je i da je vaš rad iz prethodnog perioda ostavio jak utisak i da će neki ljudi željeti da čuju šta možete da im ponudite. Tokom treće dekade mjeseca konkurencija će se više aktivirati i u tom periodu bi trebal da budete ozbiljniji i mnogo više odgovorni prema poslovnim obavezama. Finansijski je najisplativija druga dekada mjeseca, dok biste u trećoj trebalo da budete obazrivi kada su ulaganja u pitanju.

Zdravlje

Iako ćete morati da obraćate više pažnje na imunitet, generalno – zdravstvena situacija ne bi trebala da bude toliko loša tokom januara. U trećoj dekadi mjeseca se mogu javljati češće tegobe hroničnog tipa kod starije populacije. Obratite pažnju na ishranu – konzumirate previše šećera, premalo povrća.

Vaga

Ljubav

Mars, vladar partnerskih odnosa, i Venera koja vlada vašim znakom, zajedno tokom januara tranzitiraju kroz znak Riba – vaše polje svakodnevice, obaveza, odgovornosti. Iako vam ova energija ne odgovara baš u potpunosti, to ne znači da vi i voljena osoba ne možete da napravite znatnije pomake na bolje u svom odnosu. Šta više, to vam se i preporučuje, i to na taj način što bi trebalo da se posvetite jedno drugom, problemima u vašem odnosu ili u domu, riješite neke nesuglasice i više se otvorite jedno drugom. Naime, druga polovina mjeseca, posebno period tokom treće dekade može pojačati probleme u komunikaciji između vas dvoje, pa bi zaista bilo dobro da na vrijeme riješite sve ono što se može postaviti kao prepreka. Ako do problema u komunikaciji sa voljenom osobom dođe, ne rješavajte ih metodom presijecanja, uslovljavanja ili pritiska – morate pokušati da više razumijete jedno drugo. Slobodne Vage mogu doživjeti jak ljubavni zanos i to već tokom prve dekade mjeseca. Romantika vas može „lupiti“ po sred čela i učiniti da u potpunosti zanemarite i obzire, ali i da na osobu koja vam se dopada gledate kroz idealizaciju i ružičaste naočare. Iako ova zaljubljenost može biti opojna i nesvakidašnja, nemojte se razočarati ako poslije nekog vremena shvatite da onaj ko vam se dopada i za kime „ginete“ baš i nije toliko savršen kao što ste to u početku mislili….

Posao

Tokom ovog mjeseca naglašeno je vaše polje poslovne svakodnevice, obaveza i odgovornosti. Možete dosta uraditi na unapređenju odnosa sa onima sa kojima radite, ali se i mnogo više posvetiti radnim zadacima. Iako je prva dekada vrijeme praznika i malo će radnih dana biti, i te kako ih možete iskoristiti da napravite neke dogovore ili zakažete sastanke sa poslovnim partnerima i potencijalnim saradnicima. Takođe, ovaj period koristite da sredite sve ono vezano za papirologiju što ste možda propustili u prethodnom periodu. Neki od vas ponovo će doći u kontakt sa onima sa kojima su prije sarađivali i može doći do obnove ugovora. Tokom treće dekade računajte na nelojalne poteze konkurencije, ali i na probleme u vašem okruženju. Teško ćete dolaziti do zadovoljavajućeg odnosa sa kolegama, a možete trpjeti i nešto veći pritisak od strane šefova. Novčanim segmentom ćete uglavnom biti zadovoljni.

Zdravlje

Energija koju nosi ovaj mjesec vam baš i neće odgovarati. Često se možete osećati iscrpljeno, a imunitet će povremeno biti problematičan, u padu. U drugom dijelu mjeseca postoji veća sklonost ka prehladama i virusnim infekcijama.

Škorpija

Ljubav

Venera, koja vlada partnerskim odnosima i Mars, vladar vašeg znaka, tokom ovog mjeseca tranzitiraće zajedno kroz vaše polje kreativnosti, zabave, ljubavi, djece, životnih radosti. Pravi je momenat da napravite značajne zaokrete u odnosu sa voljenom osobom. Ne samo da će emocije, osjećanja biti pojačana, između vas dvoje će proraditi i senzualnost, duboke i jake strasti koje vas mogu vratiti jedno drugom na pravi način. Ova idila može trajati sve do treće dekade januara, kada će svakodnevni problemi opet početi da u većoj meri utiču na vaš odnos. Ne dozvolite da sve ono što ste do tada izgradili bude opet pod presijom. Slobodne Škorpije će funkcionisati na više načina. Neki od vas će se duboko i istinski zaljubiti i na svaki mogući način se truditi da osvoje osobu koja im je srcu mila. Drugi će pak ovaj period koristiti za mnogobrojne avanture, jer će vaša seksualna energija biti na vrhuncu i željećete da okušate sve životne strasti i zadovoljstva. Neki od vas će biti u platonskom odnosu, zadovoljni što su u blizini i u društvu osobe koja je njihova tiha čežnja i patnja. Tokom prvog dijela januara, može vam se javiti neko od bivših emotivnih partnera. Razmislite šta ćete uraditi po ovom pitanju.

Posao

Iako je januar za Škorpije plodonosan mjesec, računajte da ćete u njegovom drugom dijelu morati da funkcionišete mnogo ozbiljnije i odgovornije nego inače. No, idemo redom – prva dekada januara je odlična da preispitate svoje poslovne planove, da napravite neke zaokrete i promjene u poslu, kontaktirate poslovne partnere i napravite neku organizaciju na dalje. Ono što vam ide na ruku je naglašena kreativnost, dobre ideje i mogućnosti da iznađete rešenja za neke problematične situacije. Uspijevaćete da završavate svoje obaveze na vrijeme i bićete prilično zadovoljni i finansijskim rezultatima, pogotovo što će neki od vas uspjeti da pokrenu i dodatne poslovne aktivnosti. Drugi dio mjeseca već nameće ozbiljnije obaveze, pritisak od strane šefova i saradnika će biti pojačan i u ovom periodu se nemojte mnogo „igrati“ novcem, jer možete ostati na gubitku.

Zdravlje

Promjenljiva zdravstvena situacija i slobodno računajte na jače padove imuniteta. Vodite računa o sebi, utopljavajte se, odmarajte, uzimajte dovoljno vitamina. Naročito ćete biti skloni prehladama i virozama. Treća dekada starijoj populaciji Škorpija donijeće i probleme sa nogama, venama, pritiskom.

Strijelac

Ljubav

Bračnim partnerstvima će pogodovati tranzit Venere kroz polje doma i porodice. Tokom prve dvije dekade mjeseca postoje velike šanse da supružnik i vi podignete odnos na viši nivo, da na velika vrata ponovo pustite ljubav, nježnost i brižnost u svoje bračne relacije. Zbog istovremenog prisustva Marsa u polju doma, ovu energiju bi najbolje bilo okrenuti u zajedničke projekte – neko preuređenje doma, krečenje, kupovinu novog namještaja ili na mnogo ljepši način – a to je kroz jačanje strasti. Tokom treće dekade mogu nastati problemi u vašem odnosu, koji mogu poteći od nemogućnosti da se vi i partner uskladite po nekim pitanjima, ali i zbog nepovoljne finansijske situacije. U emotivnim vezama stvari već neće funkcionisati toliko dobro – odnos će biti dosta promjenljiv, sa velikim usponima i padovima. Nešto što ste u proteklom periodu gurali pod tepih, sada može ponovo doći na dnevni red i unijeti nemir u vaš odnos sa voljenom osobom. Potrebno je mnogo truda i pokušaja usklađivanja i kompromisa da bi stvari funkcionisale kako treba. Ukoliko ste sami, u prvoj polovini mjeseca postoji velika mogućnost da jedan bivši emotivni kontakt obnovite. Vi lično ćete imati velika preispitivanja jer nećete znati da li se vrijedi vraćati ili ne. Oni mladi i neopterećeni prošlošću uglavnom će se okrenuti neobaveznim kontaktima.

Posao

Prvu dekadu januara Strijelčevi bi trebalo da iskoriste za provjeru onoga što su u proteklom periodu uradili, za sređivanje poslovne dokumentacije i arhiviranje bitnih papira, kao i za kontakte sa poslovnim saradnicima. Vrlo je bitno da neke sastanke i dogovore potvrdite ili da unesete sitne promjene u ono što ste već ugovorili sa poslovnim partnerima. Iako će to izgledati kao vrlo jednostavan zadatak, shvatićete da je tih „sitnica“ odista mnogo. No, kada se sredite i organizujete, možete krenuti u ostvarivanje planova za ovaj mjesec. U januaru imate vrlo dobre predispozicije za uspjeh, okolnosti će vam ići na ruku, osim kod privatnih preduzetnika kojima će treća dekada mjeseca biti dosta naporna i kada treba da obrate pažnju na to sa kime stupaju u saradnju i u šta ulažu novac. Generalno po pitanju finansija – mjesec kada dosta možete zaraditi, ali kada morate i ograničiti sebe po pitanju troškova. Dosta novca vam može otići na kuću i na članove porodice.

Zdravlje

Ono na šta morate obratiti pažnju tokom januara je – kretanje, rekreacija. Iako će imunitet biti dosta dobar, vi ćete češće nego inače znati da pretjerate sa hranom, što vam može donijeti probavne probleme, ali i teškoće sa nadimanjem, opstipaciju ili dijareju. Prorijedite obroke ili napravite drugačiji plan ishrane i obavezno budite aktivni.

Jarac

Ljubav

Naglašeno polje komunikacije, kroz koje tranzitiraju Mars i Venera, donijeće Jarčevima u emotivnim vezama i brakovima velike mogućnosti da odnos sa voljenom osobom ili bračnim partnerom unaprijede i stabilizuju. U prve dvije dekade mjeseca vaši će pokušaji da sa partnerom otvorite mnoga pitanja, da iskreno razgovarate – uglavnom biti vrlo dobro dočekani od druge strane. Takođe – češće ćete nego inače pokazivati pažnju, nježnost, i spremnost na kompromis, što će dati vrlo dobre rezultate. Ono što se postavlja kao problem je treća dekada mjeseca, kada ćete vi zbog neke lične problematike ili nedoumica, vjerovatno da se vratite na svoj stari način funkcionisanja – da se zatvorite i budete nepristupačni voljenoj osobi. Ovo može donijeti ponovne probleme u vašem odnosu. Slobodni Jarčevi će biti u kontaktu sa više osoba – biće tu neko sa kim ste već duže vrijeme u komunikaciji, postoji mogućnost i za obnovu kontakta sa bivšim partnerom, ali tu su i osobe sa kojima ste se nekako „našli“ i imate veliko razumijevanje i bliskost. Da li ćete bilo koji od ovih kontakata pretvoriti i u pravu emotivnu priču, to će zavisiti samo od vašeg raspoloženja i spremnosti da se prepustite dešavanjima.

Posao

Prva dekada mjeseca je uglavnom „rezervisana“ za pravljenje planova, za pokušaje da organizujete svoje poslove i za komunikaciju sa osobama sa kojima imate namjeru da unaprijedite ili tek pokrenete saradnju. Nekih manjih, ali dosta lijepih finansijskih prilika može biti i u ovom periodu. Ostatak mjeseca već donosi veće aktivnosti i vaše angažovanje – neki od vas će se svojski baciti na redovne poslovne obaveze, dok će drugi tražiti dodatne izvore prihoda, prihvatati dopunske angažmane. Ovaj mjesec je jako dobar za sve forme pregovora, jer trenutno imate više nego dovoljno ubjedljivosti i sposobnosti da sagovorniku predstavite i sebe, ali i svoje ideje i planove na pravi način. Iako ćete se povremeno susretati sa teškim i zahtjevnim ljudima, naročito tokom treće dekade januara, više je nego izvijesno da iz ovakvih „duela“ možete izaći kao pobjednik. Trgovinska i komercijalna zanimanja su jako podržana i ovdje možete ostvariti značajnije uspjehe.

Zdravlje

Neke sitnije boljke vas mogu “kačiti” ponovo – moguće je da se prehlada ili virus koji ste preležali, ponovo vrati, pa vam se zato savjetuje više obazrivosti i rad na imunitetu. Kod starije populacije se češće nego inače mogu javljati problemi sa zglobovima, reuma i tegobe sa kičmom.

Vodolija

Ljubav

Vodolijama u emotivnim vezama i bračnim partnerstvima je tokom ovog mjeseca najpotrebniji mir, sklad, razumijevanje sa voljenom osobom. Malo ste se umorili tokom decembra, sada žalite što ste bili toliko nervozni i što niste pokazivali dovoljno pažnje osobi koju volite i isitinski se spremate da joj sve to nadoknadite. Uglavnom će tokom januara sve funkcionisati kako treba između vas dvoje. Jedino na šta je potrebno da obratite pažnju jeste treća dekada mjeseca, kada ćete opet upasti u onaj svoj stari modus funkcionisanja i biti skloni da rasipate svoju pažnju i na posao i na prijatelje, a da za emotivnog partnera imate manje vremena nego inače. Zaustavite se na vrijeme, organizujte se bolje i ne zapostavljajte voljenu osobu. Slobodni pripadnici znaka tokom ovog mjeseca mogu obnoviti komunikaciju sa osobom koja im dosta znači. Ovo ne mora automatski da ide u pravcu veze, jer mi se čini da ni vi trenutno ne znate kako da se postavite i ne možete da odredite šta je ono što zaista želite. Dobre prilike ćete imati i preko poslovnog segmenta, možete pustiti jednu osobu da vam se približi, možda se čak i zagrijati, ali vaša stara sumnjičavost i nesigurnost može „proraditi“ tokom treće dekade mjeseca. Neki od vas će biti skloni da se povuku iz odnosa koji su tek započeli, da se zatvore i naprave distancu.

Posao

Kroz vaše polje posla i novca tokom cijelog mjeseca će tranzitirati Mars i Venera, što će vama dati prvenstveno mnogo jaču inicijativu i ambicioznost, ali vam donijeti i dosta dobre prilike koje ćete znati i umjeti da iskoristite. Ovaj mjesec može unaprijediti i vaš finansijski segment, jer vam slijedi sređivanje dugovanja i zaostalih plaćanja, a dosta dobro možete zaraditi i preko toga. Ono na šta treba da obratite pažnju je drugi dio mjeseca, naročito treća dekada, kada ćete morati da budete oprezniji po pitanju finansijskih ulaganja. Tada ne žurite, da ne biste ostali na gubitku. Generalno – poslovni dogovori za koje ste mislili da nećete uspjeti da ih pokrenete i realizujete, ipak kreću ka ostvarenju. Do polovine mjeseca već možete imati ugovoreno više saradnji i napraviti solidnu osnovu za dalji period. Ovog mjeseca radite na tome da budete u kontaktu sa što više osoba, jer možete znato proširiti poslovanje.

Zdravlje

I sami ćete shvatiti da vam unošenje praznih kalorija, naročito slatkiša, smeta sve više. Ne samo kada je izgled u pitanju, već se mogu javiti i veći problemi sa probavom. Neophodno je da se krećete više, što će naročito biti podstaknuto u drugom dijelu mjeseca. Starija populacija može imati problema sa nogama, venama.

Ribe

Ljubav

Kroz vaš znak i polje ličnosti tranzitiraju Mars i Venera. Pošto ste u ovom mjesecu spoj inicijative i gracioznosti, akcije i velike posvećenosti, ljubavi i pažnje – pravi je momenat da sve ove prednosti iskoristite i unaprijedite i popravite odnos sa voljenom osobom. Na prvo mjesto stavite emocije – vidjećete i sami koliko će se lako neke nesuglasice riješiti, neki problemi nestati, koliko ćete i vi i voljena osoba željeti da se povežete, da uživate jedno u drugom, u lijepim riječima, poklonima, senzualnosti, romantici. Potrudite se da tokom cijelog mjeseca vaš odnos samo napreduje – tokom treće dekade možda nećete imati baš toliko vremena za voljenu osobu, ali nemojte dozvoliti da se vaša veza tada vrati na staro, da se opet distancirate i udaljite jedno od drugog. Sa ovolikom količinom ljubavi koju sada imate, možete postići i nemoguće! Ako ste sami, bar tokom januara ne morate da se brinete – u ovom periodu toliko plijenite pažnju suprotnog pola, toliko lako osvajate, da ćete povremeno i sami biti zbunjeni količinom onih koji se motaju oko vas pokušavajući da privuku vašu pažnju. Na vama je samo da odaberete onu pravu osobu. Topao savjet – pri odabiru, trudite se da osobu preko puta vas sagledate malo realnije (što će vam, priznajem, biti problem), čisto da se kasnije ne biste razočarali.

Posao

Drage moje Ribe, i zvanično ste zakoračile u period kada u poslovnom segmentu možete zaista promijeniti mnogo toga na bolje. Mars i Venera u vašem znaku djeluju zajednički i donose vam apsolutno pravu mjeru angažovanosti, ambicioznosti, inicijative, ali sve to umotano u ogromnu količinu šarma, predusretljivosti, taktičnosti. U prevodu – šarmiraćete sagovornika očas posla, ubijediti ga da su vaše ideje, kreativna rješenja, prijedlozi – baš ono što je njemu potrebno! Nemojte sjediti besposleni čak ni u danima praznika – vrijeme je da se aktivirate, da preduzmete inicijativu, da pokrenete neke priče i dogovore. Mnogima od vas tokom ovog mjeseca otvoriće se i neke velike poslovne šanse – neko će napraviti značajan iskorak u karijeri, neko će promijeniti radno mjesto na bolje, a neko će dosta profitirati u finansijskom smislu. Ne odustajte ni u jednom trenutku – iako će treća dekada mjeseca donijeti nešto komplikovanije odnose sa autoritetima i kolegama – vi držite svoj pravac čvrsto!

Zdravlje

Zbog prisustva Marsa u vašem znaku bićete skloni da se energetski trošite više nego inače. Istina je i da će se ta energija lako obnavljati, ali ovi usponi i padovi mogu dovesti do klackanja imuniteta. Vitamini, dosta čajeva, kvalitetni obroci (izbjegavajte slatkiše, jer ćete se samo ugojiti i otromboljiti) mogu pomoći da se osjećate bolje i snažnije!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA