Hadžić i Horo pušteni iz pritvora

509

Kantonalni sud u Sarajevu pustio je iz pritvora bivšeg načelnika opštine Novi Grad Damira Hadžića i njegovog pomoćnika Jasminu Horo, dok je Esedu Radeljašu pritvor produžen za još dva mjeseca.

Portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić rekla je Srni da će Tužilaštvo uložiti žalbu na ovu odluku, pošto sud nije postupio prema uputstvima Vrhovnog suda Federacije BiH (FBiH) jer nije obrazložio prigovor odbrane kojom se rukovodio.

Bivši načelnik opštine Novi Grad Damir Hadžić optužen je za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, a na teret mu je stavljeno da je iz opštinskog budžeta Radeljašu nezakonito isplatio više od milion KM.

Pritvor Hadžiću je prvo bio određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza ili opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Jasmina Horo tereti se za zloupotrebu položaja, pranje novca, podstrekavanja vještaka i zloupotrebu procjene. Puštena je na slobodu ranije pa ponovo pritvorena.

Hadžića su 30. novembra prošle godine uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH po nalogu Kantonalnog tužilaštva u okviru nastavka akcije “Blok”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA