Đokić: “Šume Srpske” posluju pozitivno

565

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da Javno preduzeće “Šume Republike Srpske” posluju pozitivno, jer su u 2015. i 2016. godini ostvarile pozitivan finansijski rezultat.

– To preduzeće je konačno izvedeno iz dubioze, odnosno iz preduzeća koje je poslovalo negativno došlo je do preduzeća sa pozitivnim poslovanjem – rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da se problemi koji postoje u pojedinim šumskim gazdinstvima moraju rješavati u okviru nadležnosti uprave javnog preduzeća i Nadzornog odbora.

– O toj temi je već bilo sastanaka, nastavićemo da pratimo stanje i da reagujemo. Ako bude potrebno, Vlada će reagovati, ali u ovom trenutku ne vidimo nikakvog razloga da se pitanje u šumama problematizuje, osim, što to neki stalno žele – kaže Đokić.

On je dodao da očigledno nekome ne odgovara da JP “Šume Republike Srpske” nakon niza godina posluju pozitivno, jer su željeli da i sadašnji direktor nastavi praksu nekih ranijih.

Đokić je naveo da JP “Šume Republike Srpske” imaju oko 30 miliona KM nenaplaćenih potraživanja za zaključene ugovore u periodu 2011-2012. godina, dodajući da je to bio loš period upravljanja šumama.

On je rekao da je uvjeren da će finansijski izvještaj ovog preduzeća za 2016. godinu imati finansijsku dobit od oko sedam miliona KM.

Upitan da li će biti smjena u javnim preduzećima koja budu negativno poslovala, Đokić je rekao da ne može ništa konkretno reći u vezi s tim dok ne ne dođu završni računi za svako preduzeće za 2016.godinu.

– Nakon toga vidjećemo kakvo je stanje u pojedinim preduzećima i donijeti adekvatne odluke – zaključio je Đokić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA