Brčko se radovalo prvoj bebi u 2017. (VIDEO)

1464

Lazar Panić, prva je beba, rođena u Brčkom u 2017.godini. Drugog dana januara, gradonačelnik Brčkog posjetio je porodilište brčanske Bolnice, i tom priliom najavio da je primarni zadatak lokalne vlasti kreiranje ambijenta koji će podstaći porodice na rađanje novih stanovnika Distrikta.

– Nama je zadovoljstvo uvjek kada smo u prilici da dođemo ovdje u porodilište i posjetimo majke roditelje, roditeljima uputimo čestitke za evo ovu prinovu I najljepši poklon koji su dobili za 2017.godini. Naravno nama u lokalnoj vlasti, ostaje zadatak da pokušamo da kreiramo takve uslove života u kojima ćemo omogućiti da ovakvih stvari bude više – rekao nam je Siniša Milić, gradonačelnik Brčkg.

Lazar nije jedina beba. Ljekari su imali još posla, ali priželjkuju da ga, i u godini pred nama, bude puno više.

– Dakle, dobili smo tri nove prinove, ove godine od početka godine. Prva beba nam se rodila u 12 sati i pet minuta. Hvala Vam što ste nam došli. Priraštaj nam je takav da imamo jednu bebicu više nego prošle godine. Valjda će biti veći broj beba i u buduće – dodala je dr Maja Bereš.

U 2015.oj u Brčkom je rođeno 835 dok je u 2016 na svijet doneseno 836 beba, dakle samo jedna više. Uz čestitke novopečenim roditeljima ostaje nam da se držimo obećanja prvog čovjeka grada te da se nadamo da će se u ovoj godini, demografska karta Distrikta kretati uzlaznom putanjom.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA