Bez većih problema u vodosnabdjevanju (VIDEO)

602

Snježne padavine i izuzetno niske temperature proteklih dana uzrokovale su otežano vodosnabdijevanje u nekim dijelovima Istočnog Sarajeva. U Vodovodu potvrđuju da kvarova ima, ali nastoje ih riješiti u što kraćem roku.

Vode ima u skoro svim dijelovima Istočnog Sarajeva. Problemi su registrovani u nekim prigradskim, gdje je došlo do zamrzavanja vode u cijevima. Manji broj domaćinstava je bez vode, ali i ovaj problem bi trebao uskoro biti riješen.

– Ekipe su na terenu, mi smo angažovali sve ljudske resurse na sanaciji kvarova. Međutim, u Miljevićima su najveći problemi a tamo su tri kraka zaledila. Nemamo mi veliuki broj domaćinstava koja su bez vode. Uglavnom su to mali profili cijevi gdje nema velike potrošnje. Temperatura je oko Božića bila i ispod -30 i jednostavnoi ti kraci su zaledili. Ni danas nemamo mogućnost da otkonimo te kvarove – rekao je direktor KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo Jovan Katić.

Zaleđene instalacije i puknuća vodomjera glavni su problemi na terenu ovih dana.

U Vodovodu kažu da je od Božića do danas registrovano oko 200 poziva građana koji su prijavljivali kvarove na vodovodnoj mreži. Svi kvarovi su uzrokovani niskim temperaturama, velika većina njih je riješena a u narednim danima očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja na cijelom području.

Zbog izuzetno niskih temperatura bilo je više slučajeva pucanja vodomjera. Ukoliko dođe do toga, to uglavnom znači da on nije bio pravilno zaštićen i trošak zamjene snosi vlasnik, pojašnjavaju u Vodovodu.

– Mi smo naplaćivali potrošačima te vodomjere, nisu se bunili jer znaju da je to njihova greška. Dolazili su, uplaćivali zamjene vodomjera i mi smo to zamiojenili tamo gdje su vremenski uslovi dozvoljavali – dodao je Katić.

I razuđenost terena u slučaju hitnih interevencija veliki je problem za dežurne ekipe. Radi se na području tri opštine i na većoj teritoriji, pa često nemaju mogućnost da odmah reaguju. Ipak, poručuju da se ulažu veliki napori da se odgovori svim zahtjevima građana i da se kvarovi riješe u najkraćem mogućem roku.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA