Alekisićeva i Obradović – najbolji!

650

Fudbalerka Marija Aleksić i fudbaler Marko Obradović najbolji su pojedinci u izboru Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala u 2016. godini. Aleksićeva je sa dosta uspjeha nosila dres Banjaluke i reprezentacije BiH, a danas je član mađarskog Ferencvaroša. Na drugoj strani Obradović je sa Radnikom osvojio Kup BiH i na taj način izborio nastup u Evropi. Nema sumnje da su priznanja završila u pravim rukama, a koja su im uručena na današnoj manifestaciji „Dani fudbala“ koja je održana u banjalučkom hotelu „Bosna“.

– Presrećan sam ovom nagradom i želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Naravno da ove zasluge pripadaju i mom klubu iz Bijeljine i ovo mi je dodatna motivacija za nastavak karijere – rekao je Marko Obradović, golgeter premijerligaša BiH iz Semberije.

Zbog obaveza u Ferencvarošu Marija Aleskić nije bila na manifestaciji. Umjesto nje nagradu je preuzeo otac Zoran Aleksić koji je ujedno uspješni predsjednik ŽFK Banjaluka.

– Ovo je veliko prizanje za Mariju kao i za mene koji sam već nekoliko godina na čelu ŽFK Banjaluka. Posebno je draga što je ovo prvi put da se bira najbolja fudbalerka i svi smo ponosni na ovu nagradu. Sigurno da ovo drugim djevojkama može biti podstrek za igračku karijeru – izjavio je prvi čovjek ženskog fudbala u gradu na Vrbasu.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Slobodan Starčević, kormilar Krupe, a prizannje za životno djelo „Milan Jelić“ pripala je Đorđu Vučiniću iz Trebinja. Zlantu povelju „Miljan Miljanić“ dobili su dvije istinske fudbalske legende Dragan Džajić i Predrag Mijatović.

Za najperspektivnijeg igrača koja od ove godine nosi ime „Srđan Kačar“, talentovanog fudbalera Borca i Partizana koji je u saobraćnoj nesreći izgubio život, proglašen je Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka). Najbolji sportski radnik je Milorad Lale iz Istočnog Sarajeva dok je prva „pištaljka“ u 2016. godini Zoran Grbić iz Prijedora.

– Velika mi je čast što sam dobio ovo priznanje. Posebno godi jer nosi ime velikana Miljana Miljanića koji mi je bio trener i od koga sam mnogo toga naučio – bio je komentar Dragana Džajića.

S. BABIĆ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA