Albanci palili srpsku zastavu u Ženevi (VIDEO)

603

Albanci sa Kosova i Preševa zapalili su u Ženevi srpsku zastavu zbog hapšenja bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Agencija “Preševa Jone” prenosi da je u Ženevi srpska zastava spaljena od strane albanskih imigranata sa Kosova i Preševa.

Na snimku se vidi kako dvojica mladića pale srpsku zastavu, koju su sami nacrtali i na kojoj ćirilicom stoji ispisano “Srbija”.

Nakon prvih poteškoća da je zapale dolivaju zapaljivu tečnost kako bi brže izgorjela.

Snimak je vjerovatno nastao nedugo nakon hapšenja, s obzirom na to da je objavljen 6. januara.

Francuski sud ugradiću Kolmar je Haradinaja u četvrtak pustio uz kauciju, oduzevši mu pasoš i naloživši mu da se dva puta nedjeljno javlja nadležnoj policijskoj upravi, da na slobodi čeka odluku na zahtjev Srbije za njegovo izručenje.

Albanci su proteklih dana u više gradova, od Njujorka do Beča,demonstrirali protiv hapšenja Haradinaja, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić, na osnovu dobijenih upozorenja, ukazao je da bi moglo doći do napada na diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije.

Srbija je prije dva dana poslala Francuskoj zahtjev za izručenje Haradinaja, a juče je proslijedila i dopunu zahtjeva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA