Akcija “Rojal”: Dva uhapšena

699

Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) sprovela je danas na području Banjaluke, Širokog Brijega i Gruda operativnu akciju kodnog naziva “Rojal”, usmjerenu protiv organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda, u kojoj su dva lica lišena slobode.

Preduzimajući aktivnosti s ciljem sprečavanja i otkrivanja nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, izvršeni su pretresi objekata na pet lokacija zbog postojanja osnova sumnje da su lica koja koriste ove objekte počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

U okviru ove akcije pet lica je privedeno u službene prostorije SIPA-e od kojih su nakon kriminalističke obrade dva lica lišena slobode.

Lica lišena slobode biće predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto pet mobilnih telefona sa SIM karticama, 20 kilograma filtera za cigarete u rinfuzi, tri palete kartonskih omota za cigarete ukupne težine dvije tone, rolne za omot cigareta i drugi repromaterijal namijenjen za punjenje i pakovanje cigareta.

Akcija je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopšteno je iz SIPA-e.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA