Rusija započinje istragu, eksperti idu u Ankaru

663

Operativno-istražna grupa ruskih bezbjednosnih organa u čijem je sastavu 18 pripadnika specijalnih službi, Istražnog komiteta i Ministarstva unutrašnjih poslova, poletjela je iz Rusije za Tursku da bi istražila ubistvo ambasadora Andreja Karlova, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– U sastavu grupe je 18 osoba. Grupa će raditi u Turskoj u okviru istrage ubistva ambasadora Rusije Andreja Karlova, a dogovor o tome postignut je u ponedjeljak uveče u telefonskom razgovoru predsjednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana – rekao je Peskov.

Lideri Rusije i Turske sinoć su se, ubrzo nakon tragedije u Ankari, dogovorili da Rusija u najskorije vrijeme u Tursku pošalje tim za istragu ubistva. Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče da se mora saznati „ko je usmjeravao ruku ubice“.

U specijalnoj grupi, sa pripadnicima ruskih bezbjednosnih agencija, su i ljekari i psiholozi.

Ruski ambasador u Ankari ubijen je u ponedjeljak tokom otvaranja foto izložbe.

Cilj ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova bio je da se “prekine proces normalizacije odnosa Rusije i Turske, kako se ne bi dozvolila efikasna borba protiv terorizma u Siriji”, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je kazao da je to predsjednik Vladimir Putin poručio turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u telefonskom razgovoru.

– Taj cilj sa takvim lošim sredstvima neće proći – navodi se u izjavi Lavrova objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA