Oprez: Poledica na većini puteva!

615

Auto-moto savez Republike Srpske apeluje da vozači maksimalno oprezno voze ovog jutra jer niska temperatura vazduha pogoduje formiranju poledice na većini puteva, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na području Hercegovine vozačima povremeno ima jakih udara vjetra, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Saveza.

Od 12.00 časova danas do 3. januara do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području BiH. Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mjestimično vlažnom kolovozu.

U toku su radovi na auto-putu Banjaluka–Doboj, na dionici Banjaluka-Prnjavor, gdje je zbog izgradnje vijadukta petlja “Mahovljani” zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog radova na izgradnji mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj je potpuno obustavljena za saobraćaj za sva vozila, a saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom magistralnom putu Banjaluka-Čelinac i na regionalnom Čelinac-Jošavka-Prnjavor,izmijenjen je režim saobraćaja radi izgradnje kablovske infrastrukture duž pruge Doboj-Banjaluka. Nastavljaju se radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”. Na dionicama magistralnih puteva Klašnice-Prnjavor sekcija “Đokin potok”, i Prnjavor-Stanari sekcija “Prnjavorska petlja”, zbog transportnih vozila i građevinskih mašina koji učestvuju u izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja u brčanskom naselju Gredice na izgradnji obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta M-5 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja do 15 minuta, i to od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. Od 8.00 do 16.00 časova radi izvođenja deminerskih radova dolazi do priveremene obustave saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš u mjestu Rujevica sa 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja. Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje magistralnog puta M-18 zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana od Poloma do Drinjače.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prelazima Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da su moguća duža zadržavanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA