Nova godina na Jahorini (VIDEO)

924

Kao i svake godine, među turistima vlada veliko interesovanje za boravak na Jahorini i doček Nove godine na planini. Dokaz tome, jeste i podatak da su popunjeni svi smještajni kapaciteti. Bogat novogodišnji program, i idealni vremenski uslovi, preduslov su dobre zabave.

-U novogodišnjoj noći očekujemo da će kapaciteti biti svi popunjeni, a razlog tome jeste jahorinski hoteli pripremaju svake godine odličnu zabavu za svoje goste. U hotelu Bistrica doček Nove godine košta 70 KM i u cijenu je uračunata svečana večera. Mi pozivamo sve ukoliko još nisu odlučili gdje će proslaviti novu godinu da dođu na Jahorinu u hotel Bistrica, Extra bend će zabavljati goste i mi obećavamo odličan provod. Tu je svakako i vatromet svake godine koji će upriličiti ovu novogodišnju noć- izjavila je portparol OC Jahorina Ivana Lizdek.

Direktor TO Grada Istočno Sarajevo Branka Spasojević poručila je i koje su to cijene na raspolaganju svim turistima.

-Što se tiče samih cijena, naravno tu je ponuda zaista velika i raznolika tako da su i cijene raznolike. Svako može naći za sebe ono što mu odgovara. Od onih nekih najnižih aranžmana od 20-30 KM u nekim manjim objektima, do aranžmana koji su malo skuplji i u hotelima visoke klase, naravno zavisno od onoga što oni nude-.

Jedan od hotela koji će gostima pružiti dobru zabavu u novogodišnjoj noći jeste hotel “Lavina”.

Uopšteno Nova godina je na Jahorini poznata po dobrom provodu. Svaki objekat organizuje određeni muzički program. Kod nas u hotelu nastupa Pozitiv bend i oni su tu do 12.januara. Mi inače cijele zime forsiramo dobru zabavu, muziku svaku veče  tako da gostima bude dosta prijatno- izjavio je Nikola Brezo, menadžer hotela “Lavina”.

Jahorina iz godine u godinu privlači turiste iz raznih krajeva. Najčešće su to gosti sa prostora bivše Jugoslavije, dok ima i onih koji dolaze iz mnogo daljih krajeva. Svi oni ističu zadovoljni su boravkom na Jahorini, te se nadaju da će tako i biti za doček Nove godine.

-Dolazim iz Novog Grada. Prvi put sam ovdje na Jahorini, došao sam baš juče. Ovdje je prelijepo, kao što vidite snijeg pada. Tu sam za Novu godinu  nadam se da će biti lijepo i želio bih svima čestitati ovom prilikom srećne praznike-.

Dolazimo iz Zvornika. Došli smo prije tri dana i super nam je.. Samo šteta što ne rade velike žičare i ski lift. Za novu godinu nećemo ovdje, idemo kući-.

-Prvi put sam ovdje. Iz Ozrena sam ali živim u Holandiji i lijepo je. -Hoćeš li biti ovdje za Novu godinu? Hoću.-

Na planini Jahorini vlada vesela atmosfera. Sve je spremno za doček Nove godine. Prvi snijeg koji je pao prije nekoliko dana obradovao je  sve domaćine a naravno i mnogobrojne turiste koji su stigli iz raznih krajeva. Stoga ne treba sumnjati da će doček Nove godine na olimpijskoj ljepotici biti na vrhuncu.-

Za ekipu Elta TV kao i sve gledaoce za ispraćaj 2016.godine  Jahorine je stigao i jedan specijalan pozdrav.

Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA