“Krvavo dijete iz Alepa” je prevara (VIDEO)

709

“Junakinja“ montiranih fotografija iz, navodno, sirijskog Alepa, koje su snimljene u jednoj egipatskoj provinciji, progovorila je kako su te slike nastale.

Video njenog svjedočenja i hapšenje fotografa objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta, javlja Sputnjik.

Na snimku se vidi djevojčica u krvavoj haljini sa crvenim mrljama i plišanim medom sa istim tragovima. Policija je objasnila da na haljini nije bila krv, već samo boja.

Djevojčica priča kako ju je fotograf “čika Mustafa“, koji ne izgleda kao da ima više od 25 godina, odvezao autobusom na snimanje u napuštenu zgradu.
– Čika Mustafa je ispričao da moram da obučem tu haljinu sa krvlju i da će on da napravi nekoliko fotografija – priča ta djevojčica.

– Ona je na fotografijama navodno krvava zbog vazdušnih napada sirijskih oružanih snaga? U Alepu? – pita policajac.

– Da, ali to je sve Mustafina ideja. On je predložio da napravimo fotografije – praktično uglas odgovaraju majka i kćerka.

Fotograf je sam priznao da je namjeravao da objavi slike na društvenim mrežama sa potpisom “krv djece Alepa“. Muškarac je uhapšen i biće u pritvoru četiri dana, dok traje istraga.

Ostali punoljetni učesnici u toj prevari su oslobođeni uz kauciju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA