Kompanija Hemofarm: Zadovoljni smo proširenjem proizvodnje

1104

Kompanija Hemofarm D.O.O. Banja Luka, lider farmecutske industrije u Republici Srpskoj i regionu, organizovala je u Banjaluci tradicionalni novogodišnji doručak za medije.

Na ovom druženju prisutnima se obratila direktor kompanije Hemofarm d.o.o. Banja Luka Biljana Marković koja je ponosna istakla proširenje Hemofarmove linije proizvoda.

– Konstantno ulažemo u proširenje našeg portfolija. U našoj ponudi se nalazi 400 lijekova. U ovoj godini smo preuzeli kompaniju ,,Ivančić i sinovi“ i proširili našu paletu za 30 novih proizvoda – kaže Biljana Marković i dodaje da Hemofarm konstantno ulaže u svoju proizvodnju što ga je i dovelo do zavidne pozicije u kojoj je danas.

U Heomfarmu su posebno ponosni na proteklu deceniju, koliko dugo je ova kompanija u sastavu Štada grupe. Kažu kako ulažu u mnoge tehnologije, zaposlene, prate savremena kretanja u farmaceutskom tržištu na globalnom nivou, zbog čega su današnji rezultati neminovni. Izvoze čak 90% proizvodnje od čega 50% ide ka zemljama EU, a ostatak ka Ruskoj federaciji i zemljama Zapadnog Balkana.

U vrijeme darivanja, novogodišnjih i božićnih praznika, u Hemofarmu nisu zaboravili ni na one kojima je pomoć svih nas najpotrebnija i spremili su novogodišnje paketiće za učenike Stručne škole za djecu ometene u razvoju iz Zenice.

– Socijalno osjetljive kategorije iziskuju senzibilnost kompletne zajednice i svih privrednih subjekata koji su u mogućnosti da pomognu onima kojima je pored iskrenog i predanog rada, potrebno i finansijskih sredstava kako bi unaprijedili svoj rad – zaključuje Marković.

Hemofarm je na tržištu Republike Srpske i BiH prisutan više od jedne decenije i danas je najuspješnija farmaceutska kompanija kod nas, koja zapošljava 190 radnika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA