Dva popa i Bijelo dugme (VIDEO)

1876

Nije tajna da sveštenici imaju izuzetan talenat za pjevanje, ali nismo često u prilici da vidimo dvojicu sveštenika koji pjevaju nešto što nije službena molitva ili praznična pjesma.

Ipak, dvojica sveštenika zapjevali su dobro poznati hit Bijelog dugmeta “Kad ostariš” i to pred vratima jednog manastira prepunog turista. Jedan je “od meraka” i cigaretu zapalio.

Međutim, ako pogledate snimak do kraja shvatićete da je u pitanju scena iz filma Ivana Marinovića “Igla ispod praga”. Njegov debitantski film, rađen u crnogorsko-srpskoj koprodukciji, premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo filmskom festivalu.

Osim režije, Marinović potpisuje i scenario za film u kojem glavne uloge tumače Nikola Ristanovski, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev.

U pitanju je crna komedija koja govori o stanovnicima sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time riješe sve svoje probleme, u čemu im smeta pop koji odbija da proda svoj dio.

Scenario je inače osvojio nagrade na Jerusalem Film Lab radionici 2014. godine, kao i na Cinelink programu Sarajevo Film Festivala iste godine.

Film je sniman u veličanstvenom ambijentu Luštice i Boke Kotorske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA