“Tmina” pred banjalučkom publikom (VIDEO)

751

Drama za prave ljubitelje pozorišta. Nova predstava Banjalučkog studentskog pozorišta, „Tmina“ je to i mnogo više. Nastala po tekstu Milana Džade u režiji Aleksandra Pejakovića, ova jednočinka pred publiku donosi širok spektar emocija između dvoje ljudi koji se vole ali i mrze. Muškarac i žena, mračna tajna i ubistvo.

– U pitanju je duo drama o jednoj temi koja je uvijek škakljiva a to je ubistvo, o odnosu jednog ljubavnog para koji zbog neke iščašene ljubomore i nepovjerenja odlučuje se da prekrate život jedno drugom. To je jedna hermetična predstava, koju će sladokusci pozorišni da prihvate – rekao nam je Aleksandar Pejaković, režiser.

– Zadovoljan sam veoma glumom, režija je isto dobro, postavka je dobra. Moderno je doba, ekstravagantno je i zadovoljan sam u suštini sa predstavom – dodao je Milan Džida, autor.

Dva lika u predstavi oživjeli su Dragan Vučić i Ena Radovanović, studentni četvrte godine „Akademije umjetnosti“ u Banjaluci , u klasi profesora Željka Mitrovića. Za njih je ovo velika stvar i prilika da kao mladi glumci pokažu šta mogu.

– Ovo je jedna duodrama prije svega i svodi se na jednu igru mačke i miša, u kojoj se ne zna ko je mačka a ko je miš. Ovo je priča o jednoj silovanoj ženi, i koliko god mislili da je ona žrtva, ona i nije toliko žrtva. I niko u stvari nije bezgrešan na ovom svijetu. Suštinski može da se kaže da je to priča i o tome – mišljenja je Ena.

Zadovoljna je i publika. Predstavu su ocijenili kao zanimljivu ali isto tako pomalo tešku i mračnu.

Praizvedba predstave „Tmina“ je 86. premijera u istoriji studenstkog pozoršta. Prvu reprizu predstave možete pogledati večeras od 20:30 h.

Jelena Milovanović Soldan

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA