Tarantino potvrdio odlazak u penziju!

620

Iako već duže vrijeme najavljuje svoje penzionisanje i povlačenje nakon desetog filma, jedan od najpopularnijih reditelja današnjice, Quentin Tarantino, potvrdio je da se ne radi samo o nečemu oko čega se dvoumi, nego onom što će zaista učiniti.

U sklopu konferencije Adobe Max – The Creativity Conference koja je održana u San Diegu, Tarantino je u razgovoru s Ann Lewness pričao o svojim počecima, scenarističkoj i rediteljskoj karijeri, onom što ga inspirira, ali i namjeri da ode u penziju nakon desetog filma.

– Bacim mikrofon. Bum! Svima kažem ‘pokušajte da nadmašite ovo sr**e’ – rekao je Tarantino i dodao da je zadovoljan svojom karijerom.

tarantino-sukiyaki-xlargeTarantino je do sad režirao i napisao osam filmova (ako ne računamo scenarije za True Romance, Natural Born Killers ili izlete u Četiri sobe, Sin City i Grindhouse), a u razgovoru je rekao da pronalazi nevjerovatno zadovoljstvo u stvaranju projekata iz ničeg: – Postoji nevjerovatni užitak kad se sjetim da sam prije samo dvije godine, koliko obično traje rad na jednom filmu, sjedio sam za stolom i gledao u prazan list.

Iako je kraj karijere blizu, tvrdi da se nada da će njegov opus ostaviti neizbrisiv trag i uticati na buduće naraštaje:
– Na kraju dana, moja definicija uspjeha je da me na kraju karijere smatraju jednim od najvećih filmaša koji su ikad postojali.

Inače, Tarantino je nedavno izjavio da bi njegov sljedeći projekt mogao biti gangsterski film čija se radnja dešava u Australiji tridesetih godina prošlog vijeka, ali u isto vrijeme radi i na projektu čija bi se radnja trebala odvijati sedamdesetih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA